ACSI FreeLife

Menu

Muzikaal Lissabon

In de zomer staat Lissabon in het teken van de muziek. Je hoort overal de typisch Portugese klanken van de Fado. Deze oude stedelijke volksmuziek vertegenwoordigt het hart van de Portugese ziel. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

In en rondom Lissabon worden diverse muziekfestivals georganiseerd. Van relaxte jazzmuziek tot muziek- en dansoptredens in paleizen. In Lissabon klinkt vrijwel altijd muziek. ACSI FreeLife zet de leukste evenementen in Lissabon voor jou op een rij.

Zwoele zomerklanken

Tijdens het Estoril Jazz Festival, ook wel bekend als de Jazz Summer Days, komen elk jaar grote namen uit de jazzwereld samen. Het festival speelt zich af in het Fortaleza in Cascais. Duizenden jazzfans komen naar het festival om te genieten van de zwoele zomerklanken. Het Estoril Jazz festival begint op 10 mei en duurt tot 19 mei.

Sintra Festival

Ieder jaar vindt in de maanden juni en juli het Sintra Festival plaats in Sintra, op 30 minuten van Lissabon. Je kan dan genieten van de beste klassieke muziek- en dansprogramma’s ter wereld in een romantische omgeving. De indrukwekkende paleizen van Sintra en het Cultureel Centrum Olga de Cadavel vormen het decor voor het festival van Sintra. Ieder jaar komen er veel mensen op dit festival af. FestivaldeSintra.pt

Festas de Lisboa

Als je in juni een bezoek brengt aan Lissabon pik je gelijk wat mee van de Portugese cultuur. Dan vindt namelijk het Festas de Lisboa plaats. Het festival staat in teken van de beschermheilige van Lissabon, St. Anthony. Tijdens het Festas de Lisboa zijn er gezellige straatfeesten en hoor je de Portugese klanken van de Fado. Er is genoeg te doen zoals theater, mime en veel concerten. De meeste van deze optredens vinden gewoon op straat plaats.

Kamperen in Lissabon

Kijk voor mooie campings aan de kust van Lissabon eens op Eurocampings.eu. Tijdens een kampeervakantie aan de kust van Lissabon kan je strand en cultuur met elkaar combineren.

Praat mee

Praat mee: Muzikaal Lissabon

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation