ACSI FreeLife

Menu

Aangenaam kamperen in Portugal

Portugal, een klein land dat met handel drijven veel geld heeft verdiend. Dat kun je nu nog steeds zien en proeven: van peperbomen tot Port, Portugal heeft ‘t. Ook staat Portugal natuurlijk bekend om zijn zeer aangename milde temperaturen in de winter!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Aangenaam kamperen in Portugal

In Portugal vind je rust en ruimte, kun je veel zien, heerlijk eten en daarnaast is de temperatuur er prettig. Bovendien, is het niveau van de campings goed. Alhoewel de campings niet zo modern zijn als in Nederland, is alles aanwezig.

Porto, stad van de port

Een reis door Portugal is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de stad Porto. Behalve een prachtige stad met Moorse invloeden, is Porto natuurlijk de bakermat van de Port. In de kleurrijke stad Porto kun je meerdere porthuizen bezoeken die gelegen zijn aan de prachtige oever van de Douro.

Mocht je niet zo van de Port zijn, dan kun je altijd een bezoekje brengen aan het ontdekkingsmonument van Hendrik de Zeevaarder, de derde zoon van koning Johan 1, in de Portugese hoofdstad Lissabon. Of je gaat lekker vissen kijken in het op één na grootste aquarium ter wereld: Oceanário, in Lissabon. Hier hebben ze achthonderd verschillende dieren.

Kruipend op de knieën of toch te voet?

In Fatima vindt je een indrukwekkend plein met de nieuwe kerk tegenover de oude. Op 13 mei en 13 oktober vinden hier de grote bedevaartsdagen plaats, waar maar liefst 200.000 mensen op af komen. Het is de bedoeling dat deze mensen om boete te doen voor hun daden, op hun knieën kruipend over het plein van de oude naar de nieuwe kerk gaan.

Mocht je nou liever op beide voeten blijven staan, dan is het Portugese platteland aan te raden. Hier kan ideaal gewandeld worden, er zijn namelijk veel door boeren aangelegde paden die ze vroeger nodig hadden om met hun ossenkar over hun land te gaan.

Meer lezen over Portugal en de tips van de ACSI-reisleiders te weten komen? Bestel dan nu het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Aangenaam kamperen in Portugal

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht