ACSI FreeLife

Menu

Pionieren in Noord-Polen

Gdańsk is een stad in Noord-Polen aan de Oostzee die kan bogen op meer dan duizend jaar geschiedenis. De roerige jaren zijn voorbij en de prachtige stad is in oude luister hersteld. ACSI FreeLife magazine leidt je rond.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
polen

De havenstad Gdańsk, die een stedenband heeft met Rotterdam, kennen we nog van de televisiebeelden uit de jaren tachtig door de opstand van de vakbeweging, onder leiding van Lech Wałęsa. In 1983 ontving hij hiervoor de Nobelprijs voor de Vrede. Deze beelden toonden een sombere stad. Maar de stad is bijna in oude luister hersteld, het oude deel is levendig, de mensen zijn vrolijk en een tochtje op de waterfiets geeft je weer een heel andere kijk op de stad in Noord-Polen.

Noord-Polen: Sprookjesachtige natuur aan de Oostzeekust

Noord-Polen heeft meer te bieden: mooie natuur, kasteel Marienburg, campings die deels vernieuwd zijn en deels nog stammend uit de communistische tijd en er zijn mooie badplaatsen aan kilometerslange stranden. De infrastructuur moet wat verbeterd worden en het gezinstoerisme moet nog op gang komen, wat maakt dat je je als kampeerder nu nog enigszins een pionier voelt in de sprookjesachtige natuur bij de Poolse Oostzeekust.

Lees onze ervaringen in de februari/maart-editie van ACSI FreeLife magazine voor meer inspiratie.

Praat mee

Praat mee: Pionieren in Noord-Polen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht