ACSI FreeLife

Menu

24 uur in Krakau

De stad Krakau in het zuiden van Polen is voor kampeerders een aantrekkelijk reisdoel. De redactie van ACSI FreeLife verkent de stad in één dag.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Een dag in Krakau. Slenter gewoon wat rond, verbaas je, geniet en vergaap je aan het kleurrijke publiek in deze historische stad. Als door een wonder kwam Krakau vrijwel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door. Nu bezwijkt iedere bezoeker voor de charme van deze stad met zijn vele gebouwen in renaissancestijl.

Het kasteel van Wawel

We wandelen over de boulevard langs de oever van de rivier en maken een ronde om de Wawel-heuvel en het kasteel van Wawel. Dit is de bijna duizend jaar oude residentie van de vroegere vorsten. De torens en kantelen tonen hun imposante silhouet in de door de opgaande zon roodkleurende lucht.

Voor veel Polen is het kasteel een nationaal monument, voor esoterisch geïnspireerde mensen een bron van kracht en voor veel koningen hun laatste rustplaats. Voor koning Krak was het in de middeleeuwen de plaats waar hij zijn moed kon tonen in de strijd tegen een draak die er in een grot woonde.

De oude stad Krakau

Het gaat ons te veel tijd kosten om dit door vele mythen omgeven en in verschillende bouwstijlen ontstane complex aan de zuidkant van de oude stad uitgebreid te bezichtigen. Daarom slaan we de Ulica Kanonicza in, richting Rynek Główny (Grote Markt), het hart van de oude stad. De gevels van de imposante gotische muren weerspiegelen zich als een mozaïek op de nog natte straatkeien. Het is een van de weinige straten waar de middeleeuwse sfeer nog niet door felle neonreclames is aangetast.

Ben je benieuwd naar wat Krakau nog meer te bieden heeft? En welke campings er in de omgeving liggen? In het april/mei nummer van ACSI FreeLife lees je het complete reisverslag.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: 24 uur in Krakau

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation