ACSI FreeLife

Menu

Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

Ben jij nog op zoek naar een kampeerbestemming waar je gevarieerd kunt fietsen en je continu uitkijkt op zee? Dan is de N8 Oostzeeroute wellicht iets voor jou. Deze Deense fietsroute van 820 kilometer is vrijdag 1 maart tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs gekozen tot Fietsroute van het Jaar.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Jessica de Korte_Oostzeeroute

De Oostzeeroute telt acht bruggen en vijf overtochten. In totaal fiets je over twaalf verschillende eilanden. Het Deense traject is niet nieuw maar de laatste jaren is de route wel ingrijpend veranderd. Zo zijn er nieuwe fietspaden aangelegd.

Romeinse Limesroute

Vorig jaar ging de eretitel ook al naar Scandinavië. Toen was het de Zweedse Kattegatleden die werd gekozen tot Fietsroute van het Jaar.

Dit jaar stonden er vijf routes op de nominatielijst. De Romeinse Limesroute van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal vertegenwoordigde de Nederlandse eer. De andere nominaties waren voor de Franse Véloscénie (tussen Parijs en Mont Saint-Michel), de Ciro Trail tussen Dubrovnik (Kroatië) en Mostar (Bosnië-Herzegovina) en de Sydostleden (‘Zuidoostroute’) in het zuidoosten van Zweden.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Het doel is om overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen.

Informatiemarkten

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs van 1 tot en met 3 maart 2019 in de Jaarbeurs spot je alle nieuwste snufjes. Op de verschillende informatiemarkten kun je informatie uitwisselen met tientallen ervaringsdeskundigen. De Fiets en Wandelbeurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en vindt gelijktijdig met de E-Bike Xperience en Bike Motion Benelux plaats.

De fietsspecial komt er weer aan

De redactie van ACSI FreeLife zit ondertussen ook al helemaal in de fietsmodus. In het eerstvolgende nummer (ACSI FreeLife 3-2019) pakken we in onze jaarlijkse fietsspecial opnieuw flink uit met de tweewieler.

Zo volgde ik (Sander) in het Tsjechische Zuid-Moravië met de fiets het spoor van het IJzeren Gordijn en maakte Timo een e-mountainbiketocht rondom het Gardameer. ACSI FreeLife 3-2019 met daarin de fietsspecial ligt vanaf 4 april in de boekhandel.

Praat mee

Praat mee: Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht