ACSI FreeLife

Menu

Wildkogel: wintersport zonder

Skiën? Mwoah. Voor wie op zoek is naar een keer iets anders, is Salzburgerland in Oostenrijk wellicht een interessante vakantiebestemming.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Wel wintersporten, niet skiën of snowboarden. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld snowbiken. Of wat dacht je van rodelen, sleeën, sneeuwschoenwandelingen maken of langlaufen? En geen zorgen: de après-ski kun je, ook dan, nog steeds bezoeken.

Wildkogel

In vakantiegebied Wildkogel in het Salzburgerland zijn er allerlei activiteiten voor mensen die wel van de natuur, maar niet van skiën houden. Zij vinden hun heil bijvoorbeeld in de snowbike. Aan je voeten zitten twee korte ski’s voor de stabiliteit. Je stuurt met je stuur, zoals op de fiets, en deze is tegelijkertijd ook de rem. “Als je wil stoppen, dan stuur je je fiets gewoon de berg op”, vertelt leraar Hubi.

Rodelbaan

Pronkstuk van Wildkogel is de rodelbaan. Deze werd in 2011 geopend en vervoert per uur tweeduizend wintersporters in 96 gondels vanuit het centrum van Bramberg naar Wildkogel. Deze is goed af te wisselen met een stop in de berghut langs de baan. Hier staat de Glühwein warm en op de hoempapamuziek van de après-ski kunnen de stijve spieren worden losgemaakt.

Voor wie dat liever op een andere manier doet, is een sneeuwschoenwandeling naar het Salzachdal wellicht een optie. Vanaf uitzichtpunten heb je tijdens deze wandeling een indrukwekkend zicht op de kloof van de waterval van Untersalzbach, en kun je een voorstelling maken van de eeuwen die het water nodig heeft gehad om het Trogdal uit te slijpen en te vormen.

Wat er allemaal precies te doen is in Wildkogel, staat uitgebreid beschreven in ACSI FreeLife 1-2016. Hier vind je ook de bijbehorende campings en camperplaatsen. Je bestelt hem hier gemakkelijk online.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wildkogel: wintersport zonder

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation