ACSI FreeLife

Menu

Wandelparadijs Sölden

ACSI wandelt FL logoSölden is een toeristische wintersporttrekpleister. In de zomer is het hier een hof van Eden voor wandelaars. Zeker als je de ‘stille kant’ opzoekt. Redacteur Raymond Eckl weet daar wel raad mee. Hij ging op pad in dit Oostenrijkse plaatsje.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Sölden wandelen

Waren we maar via het Timmelstal gaan klimmen, verzucht de wandelaar achter me. Het is nog bijna 300 hoogtemeters naar de top en het gaat de hele tijd steil omhoog. De weg via de bergpas Timmelsjoch zou minder steil zijn geweest, maar wel tweemaal zo lang. Wij hebben de bijna 1.400 hoogtemeters naar de top van de Brunnenkogel als het ware rechtstreeks genomen door vanaf Camping Sölden via Wirtshaus Falkner (een taverne) het steile wandelpad omhoog te volgen.

Moderne berghut

Al jaren hebben we vol ontzag en nieuwsgierigheid naar de Brunnenkogel opgekeken. Sinds Martin Gstrein het oude en bouwvallige stenen bouwwerk op de top had ‘ingeruild’ voor een moderne houten berghut konden we een tocht naar de top van deze Söldense berg niet meer uit ons hoofd zetten.

In de winter werkt Martin op Camping Sölden als rechterhand van de familie Kneisl en van begin juni tot eind september in het Brunnenkogelhaus, een officiële berghut van de Alpenvereniging met 24 bedden. De hut staat als een adelaarsnest op de top van de Brunnenkogel en biedt een sprookjesachtig panoramisch uitzicht op het Ötztal, de toppen van de Ötztaler en Stubaier Alpen en het Venter en Gurgler Tal.

Vier uur klimmen

De beklimming van bijna vier uur is echt de moeite waard. Van tevoren hadden we al een overnachting gepland. We wilden ons de spectaculaire zonsondergang in combinatie met de charme van een berghut niet laten ontgaan. We zijn meer dan welkom in de hut. ‘Hier ben je een soort familie’ zei Martha Kneisl en gaf daarna hoog op van de schitterende wandelmogelijkheden aan deze stille kant van het hectische Söldense skigebeuren.

Hele verhaal

Benieuwd waarom Sölden zo geschikt is voor wandelaars? In ASCI FreeLife 4-2017 lees je het hele verhaal.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wandelparadijs Sölden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht