ACSI FreeLife

Menu

Van de latten af in Tirol

Skiën. Als je in de winter in Tirol gaat kamperen, kun je er bijna niet omheen. Maar wat als je nu niks hebt met die pistes vol voorbijrazende durfals? Dat vroegen wij ons ook af. ACSI FreeLife ging er heen en liet de skipistes juist links liggen. 

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Tirol

Als je jouw kampeermiddel geparkeerd hebt aan de voet van de burcht, bij camping Reutte, staat niets de verdere winterse belevenissen in het Lechdal meer in de weg. ‘Wintermagie in de bergen’ noemt het regionale bureau voor toerisme haar aanbod buiten de pistes.

Lantaarntocht

Die zijn hier zeker ook te vinden, maar steeds meer gasten kiezen voor een verblijf met andere winterse activiteiten. Jörg Prescher leidt één keer per week ’s avonds een met lantaarntocht door de mysterieuze ruïnes van de Burgenwelt. Daar verbergt zich achter elke schaduw die de lantaarns op de oude muren toveren een griezelig verhaal.

Zonniger gaat het er vaak aan toe op het winterwandelpad in het Lechdal, dat in Reutte begint. Het hooggelegen wandelpad biedt een prachtig uitzicht over het dal en het dorp. Bij de Frauenseestube kun je het traditionele gebak Kaiserschmarrn eten.

Kruidenheksen

Het is één van de zestien hutten die er in het Lechdal ook in de winter voor zorgen dat niemand met honger op pad hoeft. In Elbigenalp, de grootste plaats in het dal, kun je aansluiten bij een wandeling onder leiding van één van de ‘kruidenheksen’.

Deze gidsen proberen er met veel toewijding voor te zorgen dat alles wat het bos en het land voortbrengt, niet in de vergetelheid raakt. Hoewel er in de winter geen verse kruiden zijn om uitleg over te geven, valt er ook in de sneeuw veel te vertellen.

Edelweisslikeur

Wie met Maria Kerber een Edelweiss-winterwandeling naar de ‘Lechtaler Kessel’ maakt, door besneeuwde bossen en weiden, wordt getrakteerd op een edelweisslikeur. En leert tijdens een verdiende rustpauze in de ‘Heksenketel van het Lechdal’ de voordelen van een hete kop edelweisspunch op waarde te schatten.

Zie jij zo’n skiloze kampeervakantie in Tirol wel zitten? In de winterspecial van ACSI FreeLife 7-2016 lees je in een uitgebreid verhaal welke ‘coldspots’ je nog meer tegenkomt als je de lange latten negeert.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Van de latten af in Tirol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation