ACSI FreeLife

Menu

Vakantie aan het Achenmeer

Al jarenlang weten vele toeristen het vakantieparadijs Achenmeer in Oostenrijk te vinden. Aan aanloop geen gebrek. Het is dan ook een mooie bestemming.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Achensee

Al paraglidend kun je het Achenmeer in al zijn pracht en praal zien liggen. Hier zijn verschillende watersporters fanatiek aan het surfen of zeilen. Zwemmen gebeurt er dan weer wat minder: het bergmeer is behoorlijk koud.

Wat te doen?

Ons kampeerhart gaat kloppen bij het Alpen-Caravanpark. Dit park ligt aan het water en is de start van een avontuurlijke, sportieve maar ook relaxte vakantie. Dankzij gebundelde krachten van lokale bewoners heeft het toerisme rond het Achenmeer de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Behalve wandelen en fietsen (de e-bike en de Segway inmiddels het gebied al veroverd), zijn er ook veel culturele uitstapjes mogelijk. Aanrader is het Steinölmuseum in Pertisau.

De hoogte in

De stoom-tandradbaan is een oude klassieker aan het Achenmeer. De baan overbrugt het 300 meter hoogteverschil tussen Jenbach en Pertisau. De combinatie met de bootdienst vormt al meer dan honderd jaar een van de hoofdattracties van de regio. Het is vooral leuk dat de wagons uit de beginjaren nog steeds rijden. Eenmaal boven is het er een wandelparadijs. Voor vakantiegangers die niet zo hoog willen wandelen zijn er ook genoeg wandelroutes aan het meer zelf; zowel eenvoudige als zwaardere varianten.

Lokaal eten en drinken

Om de honger en dorst te stillen, zijn er verschillende specialiteiten die je in Oostenrijk niet gemist mag hebben. Denk daarbij aan Tiroler Gröstl, Speckknödel of Kaiserschmarrn. Voor bierliefhebbers is er een heus exclusief Achenmeer-bier verkrijgbaar: de “Achenseer Weizen”. Een lokaal initiatief. Voor ieder wat wils dus.

Wil je meer weten over een vakantie aan het Achenmeer? Onze redacteur beschrijft het in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015. Hierin staan vele reisverhalen om alvast lekker in de kampeerstemming te komen!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vakantie aan het Achenmeer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht