ACSI FreeLife

Menu

Nazomeren in Stiermarken

De zomer is over zijn hoogtepunt. Tijd om bij de pakken neer te zitten? Zeker niet. Kies juist de bestemmingen die nu, in de nazomer op z’n mooist en fijnst zijn, zoals Stiermarken in Oostenrijk. In deze streek bewonder je glooiende wijnvelden en wanneer het frisser wordt, duik je in het warme water van de thermen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De rivier Mur vormt de grens tussen Slovenië en Oostenrijk. Je kunt er over een fietspad dat van Mureck naar Radkersburg loopt, langs fietsen. Een een straal van negentig kilometer liggen wel zes Stiermarkse thermen. Als je kiest voor die in Radkersburg, heb je de kans op de meeste zon. De plaats kent volgens het toeristenbureau de meeste zonuren. De camping ligt hier direct naast de thermen. Direct vanuit de caravan kun je het warme thermaalwater in plonzen.

Radkersburg

Er moest twee kilometer diep geboord worden om de warmwaterbron van Radkersburg te bereiken. Eigenlijk waren ze op zoek naar olie. Het is dus begrijpelijk dat de burgemeester van Radkersburg danig teleurgesteld was toen men op water stuitte. Aanvankelijk tenminste. Want uiteindelijk bleek de vondst van de waterbron een gelukkig toeval. Het ging immers om thermaalwater, warm goud zogezegd, waarmee voor de kleine plaats in het zuidoosten van Stiermarken de deur open werd gezet voor het toerisme.

Zo verging het ook de vijf andere gemeenten, die zich verenigden om zo het thermenland Stiermarken te vormen: Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Bad Gleichenberg, Loipersdorf en Sebersdorf. Zo’n 25 minuutjes badderen in thermaalwater zou al voldoende moeten zijn om het stresshormoon cortisol in het lichaam aanzienlijk te doen afnemen. Bovendien ontspant een thermaalbad de spieren, verlicht het gewrichts- en rugpijn en is het ook heilzaam voor artrose.

Alles over Stiermarken

Ontspannen kan trouwens ook behoorlijk vermoeiend zijn. Na een uitgebreid bezoek aan de thermen is terugtrekken in je kampeermiddel heerlijk. Maar het vooruitzicht van een goed glas wijn, heerlijke Stiermarker vulkaanham of bonenpasta zet je toch aan om weer in actie te komen.

In ACSI FreeLife 6-2016 lees je alles over Stiermarken en we geven je uitgebreide beschrijvingen van 4 campings met ieder hun eigen charme. Ook camperplaatsen komen aan bod.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nazomeren in Stiermarken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation