ACSI FreeLife

Menu

Nationaal park Hohe Tauern (deel 2)

Weidse vergezichten, idyllische wandel- en fietspaden en spannende gletsjerexpedities maken je kampeervakantie naar nationaal park Hohe Tauern dubbel en dwars de moeite. Om te voorkomen dat je straks niet kunt kiezen tussen al die verschillende excursies, helpen we jou graag op weg.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Obersulzbachtal

Dit zijn tien fijne excursies in het ruige Alpengebied van Oostenrijk.

1. Krimml-watervallen

Het water stort zich 380 meter de diepte in. Daarmee zijn de Krimml-watervallen de grootste van Europa. Vooral op het speciale uitkijkplatform openbaart zich een spectaculair zicht op het klaterende water.

2. Wandelen in het Obersulzbachtal

Het Obersulzbachtal is het vertrekpunt voor spannende wandelingen. De Venedigerweg is met speeltuinen onderweg geknipt voor gezinnen. Hoogtepunten zijn verder de imposante Gletscherlehrweg en de klim naar de Grossvenediger, de hoogste berg in Salzburger Land.

3. Kristalmuseum Bramberg

Smaragden, bergkristallen, fluoriet, titaan. In Hohe Tauern komen veel verschillende mineralen voor. Het Kristalmuseum in Bramberg stelt de mooiste tentoon. De mineralen ontstonden en ontstaan nog altijd in ingewikkelde ondergrondse processen die miljoenen jaren in beslag nemen. Erosie stuwt ze naar de oppervlakte. Veel interessante informatie over dit bijzondere gesteente krijg je ook langs de Smaragdweg die door het Habachtal slingert.

4. Driemaal M

De bezoekerscentra in Mittersill, Matrei en Mallnitz geven op allerlei verschillende manieren uitleg over de afwisselende natuur in Hohe Tauern. Aan de hand van video’s, interactieve exposities en fotografie krijgen alle leeftijden inzicht in de gletsjers en bergen van het nationale park. In Matrei laten rangers met 360 graden-video’s de mooiste hoeken van het park zien.

5. Kitzsteinhorn

Precies vijftig jaar na de opening van het eerste gletsjerskigebied van Oostenrijk, is de Kitzsteinhorn nog altijd een bekende wintersportregio, met sneeuwgarantie van oktober tot juli. De hoogste kabelbaan Gipfelwelt 3000 biedt een uniek panorama over Hohe Tauern. Snowparks, freeride- en skiroutes, mountainbikepaden en wandelingen met een ranger zijn slechts enkele van de mogelijkheden op en rond de Kitzsteinhorn.

6. Belevingswereld Grossglockner

De Grossglockner is een van de grootste trekpleisters van nationaal park Hohe Tauern. Met 36 haarspeldbochten en 48 kilometer lengte leidt de Grossglockner-Hochalpenstrasse je tot in het hart van Hohe Tauern. De weg klampt zich vast aan de bergwand, volgt het natuurlijke verloop van de natuur en is een overweldigende rijervaring voor bikers, maar ook voor mensen met ene caravan of camper. En dat is nog niet alles: op twaalf geselecteerde plekken zijn er onder meer panoramische wegen, unieke tentoonstellingen, speeltuinen en indrukwekkende watervallen. Tot de hoogtepunten behoren een roofvogelexpositie en de Edelweißspitze met fantastisch panoramisch uitzicht op meer dan dertig bergen van minstens 3.000 meter.

7. Kaiser-Franz-Josefs-Höhe en Pasterze

Dit uitkijkpunt in Hohe Tauern is in 1856 vernoemd naar keizerpaar Franz Joseph I en Elisabeth. De 26-jarige monarch wilde per se de Pasterze zien, met 8 kilometer de langste gletsjer van Oostenrijk en vanaf het platform goed te zien, net als de Grossglockner ernaast.

8. Heiligenblut

Deze gemeente is van het ansichtkaarttype. Te midden van een prachtig berglandschap staan een laatgotische kerk, herbergen en pensions hutjemutje maar o zo idyllisch op elkaar. Hier vandaan vertrekken veel wandelingen, zoals de Alpe-Adria-Trail en paden die Grossglockner beklimmen.

9. Fietsen op de Glocknerweg

Van de Jungfernsprung-waterval bij Heiligenblut tot aan de monding bij Möllbrücke loopt het Glockner-fietspad door het Mölltal, een van de mooiste alpendalen van Oostenrijk. Onderweg kom je langs talloze bezienswaardigheden, zoals een bedevaartskerk en Mautturm Winklern. Als je niet de volledige 80 kilometer wil fietsen, kun je een deel met de bus afleggen.

10. Obervellach en de Groppensteinschlucht

2,5 kilometer lang wandel je hier langs de kabbelende Mallnitzbach. De weg leidt over bruggen en spectaculaire wandelconstructies tegen de bergwand. Onderweg zie je stroomversnellingen en watervallen tot wel 30 meter hoogte. Het wandelpad is ook voor kinderen prima begaanbaar en een leuke belevenis.

Deel 1

Heb je nog altijd geen genoeg van de hoge alpentoppen en weidse vergezichten in nationaal park Hohe Tauern?  In deel 1 lees je wat voor natuurschoon je nog meer tegen kunt komen in het Oostenrijkse hooggebergte.

Bron: MPS, Tekst & foto’s: Joachim Negwer

Praat mee

Praat mee: Nationaal park Hohe Tauern (deel 2)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation