ACSI FreeLife

Menu

Leef je uit in speeltuin Karinthië

Karinthië is een paradijs voor kampeerders die houden van buitenspelen. Hier lonken tal van outdooractiviteiten. En als je op een camping staat die is aangesloten bij Lust auf Camping is het nog eens extra feest.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
P5307758 WEB2

Gasten van deze campings krijgen namelijk korting op allerlei outdooractiviteiten. Lust auf Camping is een samenwerkingsverband tussen negen campings.

Outdoorprogramma

Met een uitgebreid outdoorprogramma willen deze campings kampeerders in alle leeftijdsgroepen dichter bij de natuur brengen. Het gaat onder meer om bergtochten, wandelingen, klimmen in een klimtuin, vlot- en kanotochten, mountainbiken en wildspotten. Hoe uitgebreid wil je het hebben.

Het programma van Lust auf Camping bevat tochten waar veel vakantiegangers alleen maar van hebben gedroomd. Bijvoorbeeld een kanotocht door mijnwerkersschachten in de Karawanken, een tocht met een gids naar de gletsjer van de Großglockner en een wandeling door ongerepte natuur.

Grensoverschrijdend

Het aanbod is ook grensoverschrijdend, wat niet verbaast nabij het drielandenpunt van Oostenrijk, Slovenië en Italië. Zo is er een uitstapje naar Venetië en de wandeling ‘In het dal van de verlaten dorpen’ in de nabije Italiaanse streek Friuli.

Eén van de hoogtepunten in het programma van ‘Lust auf Camping’: de activiteiten zijn voor de gasten van al deze campings. De kosten van deelname bedragen vanaf € 199 per persoon.

Reis in de tijd

Vanaf het Italiaanse stadje Moggio Udinese gaat de tocht verder naar Moggessa di Quà. Dit dorp is alleen te voet of met een ezel of paard te bereiken. Dat geldt ook voor de naburige dorpen Moggessa di Là en Stavoli. Deze twee uur durende tocht van ongeveer zeven kilometer is een soort reis in de tijd.

De reis in de tijd begint al met de eerste schreden door het Felladal. Het gaat steil omhoog over in de loop van honderden jaren platgetreden stenen. Het pad wordt steeds nauwer.  Het kronkelige pad dat over een paar bruggen en door een droog rivierbed voert, eindigt wanneer we de pas op een hoogte van 665 meter bereikt hebben.

Lust auf Campings

Camping Mössler in Döbriach is een van de negen Lust auf Campings. Deze camping lijkt vlakbij een zandstrand van het Millstätter meer. Hier wordt je ’s ochtends wakker met de geur van wilde kruiden en bloeiende fruitbomen.

De sportieve kampeerder kan onder meer goed terecht bij camping Bad Ossiacher See in Annenheim. De Gerlitzen Alpe, een van de mooiste wandelgebieden in Karinthië, is met de Kanzelbahn maar een paar minuten weg.

Ben jij na het lezen van dit bericht ook zo nieuwsgierig wat Karinthië nog meer te bieden heeft? In het ACSI FreeLife 5-2016 word jij op je wenken bediend.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leef je uit in speeltuin Karinthië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht