ACSI FreeLife

Menu

Kom naar Karinthië!

Zon, meren, bergen, een alpine spa en een charismatisch management. Kom naar Karinthië voor een vakantie op Schluga Camping Hermagor.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Het verhaal over het Schluga-imperium kan niet beginnen zonder enige geschiedenis. Spil in die geschiedenis is Norbert. Alle campingeigenaren, vanaf 1921, het geboortejaar van de inmiddels overleden grondlegger Norbert I, zijn met deze voornaam gedoopt.

Doorzettingsvermogen

Norbert II is gezegend met het doorzettingsvermogen van Norbert I en beklimt met zijn 70 levensjaren nog steeds de bergen rond de Pressegger See (een meer), al dan niet met gasten van de beide Schlugacampings. De campinggasten worden overigens meestal gegidst door zijn 43-jarige, niet minder dynamische en in een lederhose gehulde kleinzoon Norbert III. Maar oh wee, de zoon van N3 heet Matteo.

Traditie van gastvrijheid

Norbert III heeft gebroken met de naamtraditie, maar niet met die van gastvrijheid. Norbert III is overal. Hij maakt graag met iedere gast een praatje – zowel in het Italiaans, het Nederlands, het Engels of het Hoogduits – en geeft een charmant en stralend gezicht aan het toerisme in het Oostenrijkse zuid-westen. Maar achter zijn gebruinde gezicht schuilt ook de wakkere geest van een zakenman.

Norbert III bouwt met veel energie voort op wat 61 jaar geleden voor zijn grootouderlijk huis is begonnen. Dat wil zeggen: op de plek waar de kampeerders nu ’s avonds hun maaltijd nuttigen en ’s ochtends hun broodjes halen. Het respect voor het werk van zijn grootouders is op veel manieren merkbaar.

Desondanks moet het oude campingrestaurant eerdaags wijken voor een modern gebouw. Ook de oude bungalowtjes moeten plaats gaan maken voor een alpien appartementengebouw. Maar geen zorgen. Norbert III is een estheet die net zo veel hart heeft voor zijn campinggasten als voor vakantiegangers zonder een eigen verblijf op wielen.

Heerlijk ontspannen in de spa

Naast de bouwplannen die we tijdens ons bezoek mochten inzien, is het beste bewijs hiervoor de alpine spa die zich het hele jaar door als attractie bewijst. De ontwerpers hebben met bouwmateriaal uit de regio en eeuwenoud hout van vervallen boerderijen een bescheiden ogend maar bijzonder luxueus wellnesspaleis tot stand gebracht, met een overdekt zwembad, sauna’s, een ontspanningsruimte, dakterrassen en massageruimten.

In de zomermaanden is de entree voor campinggasten gratis en je kunt naar believen water en thee pakken. In de winter kun je er voor een vast bedrag terecht. In dit nieuwe complex is de natuurlijke zwemvijver gescheiden van het buitenzwembad en het kinderbadje.

Met Norbert de bergen in

Schluga Camping Hermagor is bedoeld voor mensen die van een actieve vakantie houden. Norbert II en zijn zoon gidsen regelmatig wandel- en fietstochten. Het Gaildal is met 1000 kilometer aan wegen perfect ontsloten en het skigebied Nassfeld heeft een uitstekende reputatie bij skiërs. Hoewel de camping omsloten is door huizen en de hoofdstraat tussen Villach en Hermagor, is het er rustig. Vanaf vrijwel elke standplaats zie je de bergen.

Ook los van het zwembad is er voor kinderen het nodige te doen. Eenmaal per week rijdt de oude tractor Luftikus om het terrein heen. De speeltoestellen zijn, net zoals het sanitairgebouw, in prima staat. Harmagor heeft een zuidelijk klimaat en in de omgeving zijn er verschillende meren met watertemperaturen tot 28 graden Celsius. Verder ligt Italië bij wijze van spreken om de hoek

Schluga Camping Hermagor in het kort

Ligging: Omgeven door huizen en een doorgaande weg. Op hogere gedeelten fraai zicht op de bergen. Veel mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving.

Voorzieningen: Bijzonder goed verzorgd en kwalitatief hoogwaardig sanitair met (kinder)badkamercabines (tegen betaling). Spa, zwembad, fitness en meer.

Adres: Schluga Camping Hermagor, 9620 Hermagor-Pressegger See, Oostenrijk, Tel. 0043-42822051, E-mail camping@schluga.com, www.schluga.com, GPS 46°37’13’’N, 13°23’46’’O

Grootte en karakter: 5,5 hectare, 250 standplaatsen. Vlakke camping met alles erop en eraan (spa en fitness, speelplaatsen en kinderclub). Geschikt voor paren en gezinnen. Gesitueerd tussen huizen en straten. Gezinsvriendelijk.

Opening: het hele jaar geopend.

Richtprijs: € 38,30

Attrakties: kinderboerderij, speelplaatsen, sportterrein, hondenwei, ponyrijden, tochtjes met de tractor en koets, binnen- en buitenzwembad, sauna, massage, begeleide wandel- en fietstochten.  Veel mogelijkheden voor actieve vakantiegangers door warme meren en goed toegankelijke bergen.

Link: Eurocampings.nl

Tekst: Ingo Wagner, MPS 

Praat mee

Praat mee: Kom naar Karinthië!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation