ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan de Ossiacher See

In Karinthië, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, vinden we de Ossiacher See. Het meer ligt aan de voet van de 1900 meter hoge Gerlitzen en beslaat ruim 10 km2.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Het is geknipt voor liefhebbers van watersport. Vanwege de constante wind die vanaf de berg over het meer raast, is het hier voor zeilers en surfers namelijk goed toeven. Zonliefhebbers komen aan hun trekken bij de verschillende strandbaden met ligweides en zandstrandjes. Rondom het meer loopt een 32 kilometer lang fietspad, zodat ook de fietsliefhebber zich niet hoeven te vervelen.

Activiteiten rond de Ossiacher See

De grote Gerlitzen biedt ’s zomers diverse wandeltochten. Vanuit het plaatsje Annenheim voert een kabelbaan je de berg op. Vanaf de top kun je genieten van een indrukwekkend panoramisch uitzicht over het Karintische landschap. Echte durfals kunnen hier zelfs parasailen. Rondom het populaire meer liggen diverse rustieke dorpen waar van alles te zien en te doen is.

Ossiach

Ossiach is vooral bekend vanwege het langlopende muzikaal-cultureel Carinthischer Sommer-festival dat iedere zomer (deels) plaatsvindt in de oude stiftskerk. In Sattendorf bevinden zich de Finsterbach Wasserfällen. Vanuit het dorp kun je een mooie en korte wandeling langs deze drie watervallen maken. Een bezoek aan het historisch kasteel Landskron in het gelijknamige plaatsje is een optie, maar je kunt ook kiezen voor de Affenberg, een soort Oostenrijkse variant op de Apenheul.

Wie na alle sportieve en culturele inspanningen op een relaxte manier van de Ossiacher See wil genieten, kan altijd kiezen voor een rondvaart over het meer met de 31 meter lange MS Ossiacher See.

Klik op het tentje voor informatie over de camping
Seecamping Laggner Camping Kalkgruber Camping Jodl Ideal Camping Lampele Wellness Seecamping Parth Terrassen Camping Ossiacher See Camping Kölbl Camping Plörz Seecamping Mentl Seecamping Berghof Camping Bad Ossiacher See

Praat mee

 1. FB
  Fredrik van de Beek

  Wij zijn 2 jaar achter elkaar naar camping berghoff geweest en dit is een mooie goede camping. Ik zou echter niet met huisdier gaan want dan kom je op afgelegen plekken waar geen hond wil zitten.
  Wij hebben aan t meer gestaan; prachtig!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen aan de Ossiacher See

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation