ACSI FreeLife

Menu

Cultuur en skiën in Innsbruck

De een wil cultuur snuiven en de ander wil skiën en snowboarden. Voor mensen die niet kunnen kiezen heeft ACSI FreeLife dé bestemming gevonden: Innsbruck.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Innsbruck

In het Oostenrijkse Innsbruck vind je de cultuur van de stad en ben je binnen no time in de omringende skidorpen die samen een wintersportgebied vormen. Wie voor de pistes komt, kan kiezen uit negen skigebieden met negen liften en driehonderd kilometer pistes. Deze skigebieden hebben zich georganiseerd onder de naam Olympia Skiworld Innsbruck. De skipas voor al deze negen gebieden kost een volwassene € 128 voor drie dagen.

Natterer See

Kamperen kan in Innsbruck op de vijfsterren-camping Natterer See. De camping ligt even buiten het vakantiedorp en heeft 230 standplaatsen. Natterer See is, ook in de sneeuw, goed te bereiken via een brede weg. Voor het skiën is de berg Mutterer Alm voor deze camping het meest dichtbij gelegen. Met de auto is het minder dan tien minuten rijden, maar het is ook mogelijk om met de (gratis) skibus te gaan. Deze vertrekt echter wel pas om 9.20 uur en kent een onhandige overstap. Mis je de bus, dan zit je soms een uur te wachten. De Mutterer Alm kent vooral gezinnen en rustige skiërs.

Cultureel verantwoord

Mee op skivakantie, maar eigenlijk niet zo’n held op de lange latten? Innsbruck heeft meer te bieden dan alleen besneeuwde bergtoppen. Het historische centrum van de hoofdstad van Tirol heeft een deels gotisch en deels barok centrum. Prachtige huizen sieren hier de straten met hun talrijke winkels en chique cafés. Als je in je wintervakantie zowel wilt sporten als cultuur opsnuiven en wellicht wat in een historisch centrum wilt rondslenteren, dan is Innsbruck met zijn vakantiedorpen een ideale bestemming.

Warm gemaakt voor een wintervakantie in Innsbruck? Alle info lees je in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015. Een los nummer bestellen kan gemakkelijk via onderstaande button.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Cultuur en skiën in Innsbruck

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht