ACSI FreeLife

Menu

Après-skivriendelijke campings

Na een dagje skiën gaat er niets boven een avondje doorzakken. Wel zo handig als je camping dan op loopafstand ligt, scheelt jou weer een taxi. ACSI FreeLife zet voor jou de beste skigebieden met après-ski én camping op een rij.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Als je ’s ochtends de gordijnen opzij schuift, nodigt de versgeprepareerde sneeuw uit om direct op de latten te springen. En dan is het helemaal leuk als er, wanneer je na een lange dag terugkeert op de camping, genoeg te doen is. Ga een biertje drinken of waag een dansje.

Sölden/Ötztal (Oostenrijk)

Sölden heeft de reputatie van een topbestemming in de Alpen. Of dit nu wel of niet terecht is, moet ieder voor zichzelf bepalen. Feit is dat Sölden qua kroegen en andere uitgaansgelegenheden bijna niet te overtreffen is en ook in het skigebied zijn er tal van feestplekken.

Voor veel mensen geldt de bar Philipp aan de Unterwaldstrasse als de geboorteplaats van de après-ski. Sölden heeft tal van evenementen tot en met de legendarische Alpenmusical Hannibal. De beste après-ski vind je in de Schirmbar, Fire & Ice, Philipp en Almrausch.

Voor kamperende wintersporters is deze wintersportplaats ideaal. Camping Sölden ligt op slechts 300 meter van het dalstation. Deze perfect uitgeruste camping heeft 100 kampeerplekken en hele goede sanitaire voorzieningen.

In de buurt van de camping vind je tal van restaurants en winkels. Het is verder slechts een paar meter lopen naar de hotspot voor de après-ski in de avonduren.

Mayrhofen/Zillertal (Oostenrijk)

Op de actieberg Penken, vrijetijdsberg Ahorn, de Rastkogel en de Eggalm kun je naar hartenlust wintersporten. In de berg- en dalstations van de Penkenbahn en de Horbergbahn, evenals in meerdere parasolbars in het gebied zit de après-skistemming er doorgaans goed in.

Om te feesten komen er veel mensen naar de Ice Bar direct tegenover het dalstation van de Penkenbahn, de Yeti Bar bij het dalstation van de Horbergbahn, Brück’n Stadl tussen Penken en de Ahornbahn in Mayrhofen of de Laterndl Pub bij het dalstation in Finkenberg.

De laatste is voor campinggasten het moeilijkst te bereiken want camping Mayrhofen ligt slechts een paar honderd meter ten noorden van de stad en Finkenberg juist aan de andere kant. De camping heeft 200 kampeerplaatsen en perfecte sanitaire voorzieningen waaronder privésanitair dat je kunt huren.

Top 9

Ben jij ook dol op zowel het skiën zelf als de derde helft? Dan ben jij ongetwijfeld benieuwd naar die andere zeven (après)-skigebieden met een camping in de buurt die de moeite waard zijn. In ACSI FreeLife 7-2016 vind je ze alle negen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Après-skivriendelijke campings

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation