ACSI FreeLife

Menu

Vakantie in Noorwegen goedkoper

Noorwegen is prachtig, maar het loopt al gauw in de papieren. Goed nieuws voor kampeerders die Noorwegen al langer op hun wensenlijstje van vakantiebestemmingen hebben staan: in 2016 is een vakantie naar Noorwegen naar verwachting ongeveer 25 procent goedkoper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Toeristen profiteren van een fikse daling in de olieprijzen. Deze daling heeft ervoor gezorgd dat de wisselkoers is gestegen: iedere euro is nu 9,5 kroon waard. Ter vergelijking: twee jaar geleden kreeg je voor één euro nog (maar) 8,3 Noorse kronen. De kosten zijn daardoor voor buitenlandse toeristen veel lager dan twee jaar geleden.

Een boost in de toerismesector

De economie in het Scandinavische land vaart op de gas- en olie-industrie. Daarom is de daling in olieprijzen voor de Noren zelf niet zo positief. “Alleen al in de Noorse olie-industrie gingen dit jaar 35 duizend banen verloren”, schreef de Volkskrant al eerder. De toerismesector moet ervoor zorgen dat de economie weer een boost krijgt.

Andrea Pfeiffer van het verkeersbureau VisitNorway verwacht dat meer Nederlanders in 2016 gaan kiezen voor een vakantie naar Noorwegen: “Met de huidige wisselkoers is het in 2016 zeker dat er nog meer Nederlanders gaan kiezen voor een vakantie naar Noorwegen, waaronder ook reizigers die het land voorheen links lieten liggen omdat het land voor hen te duur was.”

Rijd langs de mooiste kustweg

Niet alleen vakantiegangers die nog snel willen gaan wintersporten profiteren van het koersvoordeel. Analisten voorspellen dat de lage olieprijs en de zwakke kroon de komende jaren nog hun impact hebben op de koers. Dus ook komende zomer is het land een prima bestemming.

Maak bijvoorbeeld een rit langs de mooiste kustweg van Noorwegen, de Fv17. ACSI FreeLife reed over die weg met een camper richting de Noordkaap. Begin in het Zuiden (Sandnes Camping, Mandal) en eindig in het hoge Noorden (Kirkeporten Camping, Skarsvåg).

Voor meer informatie over Noorwegen, kun je terecht bij VisitNorway.com. De meest recente ontwikkelingen over de stijgingen en dalingen van de Noorse Kroon vind je via deze website.

 

Praat mee

Praat mee: Vakantie in Noorwegen goedkoper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation