ACSI FreeLife

Menu

7 tips; camperen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het gebied bij uitstek om een camperreis te maken. Het land, onder het grote publiek bekend geworden dankzij de Lord Of The Rings films, onderscheidt zich door fantastische natuur, vriendelijke mensen en ondeugende vogels.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife geeft zeven belangrijke tips om de vakantie door Nieuw-Zeeland zo aangenaam mogelijk te maken.

7 tips voor camperen in Nieuw-Zeeland

1

Kies de juist camper

Net als in Australië is het in Nieuw-Zeeland zomer wanneer het in Nederland winter is, en andersom. Toch zijn de temperaturen in Nieuw-Zeeland niet te vergelijken met die in Australië. Houd er rekening mee dat je sommige avonden eerder binnen dan buiten zult doorbrengen en kies dus voor een camper die daarvoor ruim genoeg is.

2

Controleer het toiletcertificaat

Vakantiegangers die graag buiten campings om willen kamperen, hebben hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden in Nieuw-Zeeland. Het is dan wel verplicht om een camper te hebben die over een self containment certificate beschikt. Dit zijn voertuigen die afval-, douche- en spoelwater in tanks opvangen.

3

Links rijden

Het went vrij snel, maar het blijft voor veel Europeanen toch even acclimatiseren: links rijden. Wees voorzichtig om na een lange reis gelijk in de auto te stappen, zeker wanneer de jetlag inslaat.

4

Kiezen voor een eiland

Reizigers die maar kort de tijd hebben, moeten de keuze maken voor het Noorder- of het Zuidereiland. Het land is namelijk zo groot dat je anders in korte tijd niet genoeg kunt zien en doen. Heb je wel voldoende tijd om beide eilanden te bezichtigen? Ga dan ruim van tevoren bij het verhuurbedrijf na of het met de camper toegestaan is om op beide eilanden te rijden en reserveer op tijd de veerboot.

5

Vergelijk prijzen en verzamel informatie

Vroegboekers hebben veel voordeel. Tijdens de wintermaanden beginnen de prijzen vanaf €32 per dag voor een camper. Neem zeker even een kijkje op deze website voor recensies en feedback van klanten.

6

Documenten niet vergeten

Zorg voor de juiste documenten als je een camper wil huren: een nationaal rijbewijs B en een internationaal, in het Engels geschreven, rijbewijs. Als alternatief kun je ook een beëdigde vertaling van het nationale rijbewijs meenemen.

7

Kampeerplaats/campinggids kopen

Aan luxe campings is in Nieuw-Zeeland geen gebrek. Daarnaast zijn er ook Holiday Accommodation Parks, met goed onderhouden keukens, wasmachines en sanitaire faciliteiten. Op de luchthavens zijn actuele wegenkaarten beschikbaar.

Een compleet sfeerverslag met prachtige foto’s van een vakantie met camper in Nieuw-Zeeland is te lezen in het magazine ACSI FreeLife, nummer 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

 1. HE
  H. van Elburg

  Wij hebben (2 pers.) i.p.v. een camper een gewone personenauto gehuurd en overnacht in Youth Hostels, Backpackers’ hotels of een huisje op een camping. Voordeel is dat je niet alleen maar mede-camperaars ontmoet, maar heel veel verschillende mensen die op dezelfde manier reizen. Jong en oud, rijk en arm, Kiwi’s, Amerikanen, Aziaten, Britten: alles! Koken in de gemeenschappelijke keuken, zijn alle pannen of gaspitten bezet: even op je beurt wachten.Slapen varieert van stapelbedden op een zaaltje tot een luxe twee pers. bungalow met bar en open haard. Zoek de volgende bestemming (plaats of regio), ga naar het Tourist Office in de plaats waar je bent en vraag of ze voor jou willen reserveren op de plaats van bestemming.. Zet een bananendoos met proviand op de achterbank en: rijden maar! Veel succes en nog meer plezier!
  Henk.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 7 tips; camperen in Nieuw-Zeeland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation