ACSI FreeLife

Menu

Nederlandse kampeerder vindt mondkapjes op camping niet nodig

Steeds meer kampeerders zijn positief gestemd over het kamperen in 2020. Dat blijkt uit vervolgonderzoek van campingspecialist ACSI naar de kampeerintentie van de Europese kampeerder. Slechts 6% van de bijna 10.000 ondervraagde Europese kampeerders geeft aan helemaal niet meer op kampeervakantie te willen gaan.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
kampeerplannen 2020 1

De overgrote meerderheid wil dus wel gaan kamperen, maar vindt wel dat campings bepaalde maatregelen moeten treffen. 80% van de kampeerders vindt dat de camping in coronatijd vaker schoon moet maken. Daarnaast vindt 71% dat de camping moet zorgen voor voldoende afstand tussen kampeerplaatsen.

In juli weer naar de camping

In april voerde ACSI een vergelijkbaar onderzoek uit. Om meer inzicht te krijgen in de kampeerplannen voor 2020 – nu verschillende Europese landen hun grenzen hebben geopend voor toeristen – heeft ACSI onlangs een vervolgonderzoek gehouden. In het vorige onderzoek was het percentage kampeerders dat in juli al op pad wilde gaan aanzienlijk lager dan nu.

“We verwachten dat het kampeerseizoen langer duurt dit jaar. Kampeerders geven ook aan in oktober nog op pad te willen gaan. Daarnaast horen we van diverse campings in Europa dat ze langer openblijven om deze kampeerders te kunnen ontvangen. Vijfduizend campings hebben hun actuele openingstijden aangepast op onze websites Eurocampings.eu en Campingcard.com”, licht Ramon van Reine, CEO van ACSI, toe.

Voorzorgsmaatregelen

Europese kampeerders willen dus heel graag op pad gaan. Maar ze vinden wel dat campings bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Zo vindt 67% dat er ook desinfectiegel op de camping voorhanden moet zijn, wil 38% van de ondervraagden dat er een maximaal aantal gasten per veld wordt aangehouden en vindt 25% het handig als er een duidelijke looproute op de camping wordt aangegeven.

Geen fan van mondkapjes

Maar liefst 95% van de ondervraagde Europese kampeerders geeft aan het sluiten van de sanitaire voorzieningen niet als een gepaste oplossing te zien. Ook het verplicht dragen van mondkapjes kan op weinig enthousiasme rekenen. Vooral Nederlandse kampeerders zijn absoluut geen fan van mondkapjes.

Van de ongeveer 3.500 Nederlandse participanten geeft maar 1% aan dat mondkapjes voor kampeerders verplicht moeten zijn, 4% vindt dat mondkapjes voor het personeel verplicht moeten zijn en 3% vindt dat mondkapjes voor zowel personeel als kampeerders verplicht moeten zijn. Een groot contrast met de 41% van de ruim 1.400 ondervraagde Duitse kampeerders die mondkapjes voor personeel en kampeerders wel als een verplichting zien.

Campings goed voorbereid

“We hebben intussen duizenden Europese campings telefonisch gesproken. Uit die gesprekken blijkt dat campings goed zijn voorbereid en klaar zijn om kampeerders te ontvangen. Ga dus vooral lekker op pad, goed voorbereid en goed geïnformeerd!”, benadrukt Van Reine.

Praat mee

 1. HJ
  HUYBRECHTS Jos

  Deze bevraging moet men doen bij mensen, zoals ondergetekende en mijn echtgenote, die het virus gehad hebben…. Dan zal wel 100 procent van de ondervraagden voorstander zijn om de mondmaskers te dragen. Het virus is écht geen lachertje en is ook nog steeds niet verdwenen. Jammer dat er zoveel mensen zijn die er zo licht over denken ,,, is gewoon schandalig en de niet-dragers ervan zijn hier de échte criminelen.

  Reageer
  1
  0
 2. JH
  John Hepsakker

  Als iedereen de 1,5 mtr afstand houd en ook de voorschriften van het RIVM naleven moet gewoon kamperen mogelijk zijn.Helaas zie ik dat er bepaalde groepen mensen hier anders over en dit vink ik jammer.Corona is nog lang niet voorbij !!!!

  Reageer
  2
  0
 3. F

  Onbegrijpelijk dat zoveel Nederlanders mondkapjes afwijzen. Hier in Spanje is het dragen ervan heel normaal als je je in een publieke ruimte begeeft. Blijkbaar hebben veel van mijn ex-landgenoten niet door dat Covid-19 NIET weg is en dat het krijgen ervan bepaald geen pleziertje is.
  En bedenk dat als je dan toch zo nodig op vakantie moet andere landen (gelukkig) geen Nederland zijn.

  Reageer
  0
  0
 4. B
  B.dircksens

  Wanneer je aan d 1,5 meter houd is geen mondkapje nodig

  Reageer
  1
  4

Praat mee: Nederlandse kampeerder vindt mondkapjes op camping niet nodig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht