ACSI FreeLife

Menu

Winterse activiteiten in de Duits-Nederlandse grensregio

In verschillende regio’s in Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein worden in december en januari winterse activiteiten georganiseerd. Leuk om de vrije dagen rond kerst en oud en nieuw mee te vullen.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

De regio’s presenteerden zich in oktober 2014 als smaakregio onder de naam ‘Smaak op de kaart’. Er zijn dan ook verschillende activiteiten waar lekker eten een rol speelt.

Kerstmarkten in Niederrhein en Zuidoost-Nederland

Een romantische wandeling over de kerstmarkt, glühwein drinken bij een vuurkorf, lekkernijen uitproberen bij ambachtelijke kraampjes. Twee kerstmarkten in de Duits-Nederlandse grensregio waar je echt de kerstsfeer beleeft:

Feest van Licht in museumpark Orientalis, 6 december t/m 4 januari
Het Feest van Licht is het regionale winterevenement in het Rijk van Nijmegen en kent dit jaar voor het eerst een kerstmarkt. Ook kun je een kerststallententoonstelling bezoeken of de lichtjesroute volgen.

Kunstnijverheids-kerstmarkt op Kasteel Moyland, 10 t/m 14 december
In de historische tuinen rondom het Nederrijnse Schloss Moyland staan in kerstsfeer gehulde kramen. Op deze markt vind je talloze traditioneel gemaakte kunstnijverheidsproducten van materialen als vilt, wol, ijzer, hout en metaal.

Schaatsen of een snertwandeling

Tot en met 11 januari kan er in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem weer geschaatst en gesleed worden, zijn er vertellingen van winterverhalen en kun je terecht voor een winterse lekkernij. In Ede kun je t/m 28 december een snertwandeling maken met de boswachter, georganiseerd door Natuurcentrum Veluwe. Een wandeling die vanzelfsprekend eindigt met een kop erwtensoep.

Wintergerechten

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kun je van 21 december t/m 5 januari zelf speculaas bakken. Bij het Duitse Café Peerbooms in Kempen is er een workshop pralines maken. Bij Peerbooms kun je dan meteen je persoonlijke kerststol kopen. Zelf samen te stellen, dus precies zoals jij je stol het liefst eet.

Andere winterse activiteiten

Andere evenementen of activiteiten in de Duits-Nederlandse grensregio de komende wintermaanden:

  • Mariken Winterfeesten in Nijmegen, 13 december t/m 4 januari
  • Winterbreak Roermond, een nieuw evenement van 10 december t/m 4 januari

Meer informatie over de evenementen en over de smaakregio: Smaakopdekaart.nl

Praat mee

Praat mee: Winterse activiteiten in de Duits-Nederlandse grensregio

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation