ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in natuurgebieden

Het winterseizoen midden in de natuur vanuit je tent of caravan ervaren? Winterkamperen in een natuurgebied is ook dit jaar weer mogelijk. Net als vorig jaar stelt Staatsbosbeheer weer natuurkampeerterreinen open voor de kampeerder. Drie terreinen worden gereedgemaakt voor winterse omstandigheden: Veenkuil in Bant (Flevoland), Drie in Ermelo (Gelderland) en De Vlagberg in Sint Anthonis (Noord-Brabant).

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
winterkamperennederland

Winterkamperen: Bij de tent een vuurtje maken

Als het komende winter sneeuwt, dan legt Staatsbosbeheer loipes aan om te kunnen langlaufen door de natuur. Wie een vuurkorf meeneemt, mag bij tent of caravan een knapperend vuurtje maken. Honden zijn welkom op de drie campings. Vuurwerk rondom Oudjaar is niet toegestaan in verband met de rust van de dieren.

Winterkampeerseizoen

Het winterkampeerseizoen is geopend en loopt tot en met 31 maart 2013. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan bij de desbetreffende camping op de website van Staatsbosbeheer.

Praat mee

 1. j

  Niet alleen op SBB terreinen kan er gekampeerd worden in de natuur.
  Kijk eens naar natuurkampeerterrein de Biezen eco-touristfarm.com
  Kamperen op een ecologisch beheerd terrein met een eigen EVZ beekje,vleermuisbunkers,vele bijzondere bomen (waaronder oude fruitrassen),een oeverzwaluwwand,poelen,vogelobservatiehut op een landweer,natuurlijke begrazing door Dexter runderen etc etc.
  Grenst direct aan 2 natuurgebieden: De Biezen en de Grotelsche Heide

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Winterkamperen in natuurgebieden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht