ACSI FreeLife

Menu

‘Wijnfietsen’ in de Achterhoek

Op de fiets de omgeving verkennen en tussendoor lekker even je dorst lessen bij verschillende wijngaarden. Het klinkt als een ideale kampeerdag in Frankrijk. Toch kan dit ook bij ons om de hoek in de Achterhoek.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Hier vind je fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Met ruim dertig hectare aan wijngaarden is deze streek in Gelderland één van de grootste wijnstreken van Nederland. De vruchtbare bodem is geschikt voor de teelt van wijndruiven. Er zijn zo’n twintig gaarden in de regio.

Achterhoekse wijn

In het voorjaar van 2004 werden de eerste wijnstokken geplant. Jaarlijks worden er tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen geproduceerd. Maar je kunt natuurlijk ook op bezoek gaan bij de bron en ter plekke zelf de smaak van de Achterhoekse wijn ontdekken.

Er zijn zes fietsroutes die voeren langs meerdere wijngaarden. Spontaan zin om een stukje te fietsen, maar geen kaart of navigatie bij de hand? Geen probleem in de Achterhoek. De regio is namelijk aangesloten op het internationale fietsknooppuntennetwerk.

Wandelen

Ook voor niet-drinkers en wandelaars vind je hier meer dan genoeg kampeergeluk. Wat bijvoorbeeld te denken van eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Het afwisselende decor van de Achterhoek nodigt uit tot het maken van een wandeltocht.

De weg vinden in de Achterhoek is simpel, want je kunt gebruikmaken van het nieuwe wandelnetwerk waarbij je van het ene naar het andere keuzepunt trippelt. De punten maken het makkelijk om je als wandelaar te oriënteren. Het netwerk bestaat uit 150 startlocaties en beslaat maar liefst drieduizend kilometer aan wandelpaden.

Lokale specialiteiten

Of je nu gaat wandelen of fietsen, onderweg is er van alles te eten en drinken in de Achterhoek. In de lente geniet je van boterzachte asperges van eigen bodem en in het najaar en de winter staat er wild op het menu. Maar de koks verrassen je het hele jaar door met hun culinaire creaties.

Wil jij maar al te graag weten wat de Achterhoek nog meer te bieden heeft? Bestel dan ACSI FreeLife Magazine 5-2016 waarin een uitgebreid verhaal staat over de streek in het oosten van ons land.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 'Wijnfietsen' in de Achterhoek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation