ACSI FreeLife

Menu

Wandelen, fietsen en smullen in de Grensstreek

Van glooiende, groene heuvels, heide, bossen en uitgestrekte akkers tot bruisende steden: het landschap in de grensstreek in Zuid-oost Nederland en de Duitse Niederrhein is zeer afwisselend. Daarnaast hoef je je op culinair gebied niet te vervelen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
g1qRpemnI5nYqLkrIll6NNTMF0bUa7 WV Lu0RalcNkDoOtyR8WvWhiRNNBUGgsvP

We hebben 7 smaakvolle én actieve tips voor deze regio op een rijtje gezet. Wandelen, fietsen en smullen in de grensstreek.

1

Wijnfietsroute. Actieve wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de wijnfietsroute in Groesbeek. Onderweg kan een rondleiding door de wijngaard gemaakt worden en natuurlijk een glaasje worden geproefd.

2

Asperge Fiets Vierdaagse. Van 26 t/m 29 mei kun je in Arcen deelnemen aan de Asperge Fiets Vierdaagse. Kom vier dagen fietsen door het mooie Maasduinengebied en leg iedere dag een route van 40 of 60 kilometer af.

3

Glindhorster Foodwalk. Combineer lekker eten en een frisse boswandeling tijdens de tien kilometer lange Foodwalk. Onderweg verzamel je onder begeleiding van een gids paddenstoelen, planten en noten en na afloop maak je hier een heerlijke maaltijd van.

4

Apfelstadt-Schlemmer-Tour. Lekker wandelen en onderweg je buik rond eten: dát is het recept van de appelsmikkeltocht in Tönisvorst. Je ontdekt deze vrucht in al zijn facetten: op bijzondere wijze bereid, zoet, zuur of
zelfs als bruisende appel-prosecco.

5

Smaak van Van Gogh. In 2015 wordt het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh herdacht. Het gehele jaar kun je bij diverse restaurants in Gelderland terecht voor het speciale Smaak van Van Gogh Menu.

6

Tour door Brüggen. Ga op pad met de middeleeuwse maagd Thekla en nachtwaker Hans en verken het stadje Brüggen. Kom meer te weten over de stadsgeschiedenis en de bezienswaardigheden, terwijl drie gastronomen culinaire hoogstandjes uit hun restaurants serveren.

7

Een hapje Kleef. Bij de stadswandeling ‘Een hapje Kleef’ is nieuw en oud Kleef niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.

Deze en nog veel andere leuke routes, evenementen en workshops zijn te vinden op Smaakopdekaart.nl.

Praat mee

Praat mee: Wandelen, fietsen en smullen in de Grensstreek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht