ACSI FreeLife

Menu

Volop actie op TerSpegelt

Boven een van de recreatieplassen van TerSpegelt hangt een donkere wolk. Het kan niet missen of het gaat zo regenen. Toch staat er een groep tieners op het strand.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
13 Kamperen kinderveld 1

Ze staan klaar om met spectaculaire snelheid in een band achter een speedboot over het water getrokken te worden. Weer of geen weer, op Recreatiepark TerSpegelt bruist het van de actie.

Vakantiedorp in de bossen

De camping ligt in de bossen van het Brabantse Eersel en is met bijna 500 toerplaatsen een heus vakantiedorp te noemen. In de jaren zestig kochten de eigenaars de boerenhoeve TerSpegelt en langzaam bouwden ze het uit tot de camping die het tegenwoordig is. Vandaag de dag is het terrein 65 hectare groot.

Waterpret op camping TerSpegelt

Waar je ook loopt over de camping, bijna altijd zie je wel ergens water. Geen wonder als je weet dat de camping om maar liefst drie recreatieplassen is gebouwd. De grootste plas is bestemd voor vissen, windsurfen en het eerder omschreven bandraften en beschikt ook over een strand. De tweede plas is een heus strandbad met glijbanen waar je met goed weer kunt zwemmen. De derde plas is wederom bestemd voor actieve campinggasten. Hier kun je namelijk vissen en waterfietsen. Speciaal voor avontuurlijke kinderen is hier ook een tokkelbaan waarmee je in volle vaart over het water scheert.

Voel je je als ouder of grootouder gepasseerd? Voor jullie wacht misschien nog wel een grotere uitdaging… de blob! Dit is een luchtkussen dat in het water ligt. De persoon die geblobt wil worden, gaat aan het uiteinde van dit kussen zitten. Vervolgens springen twee personen vanaf een paar meter hoogte op het kussen. Je raadt het al, door de luchtdruk die er ontstaat wordt de derde persoon de lucht en vervolgens het water in geslingerd.

Hou je liever droge voeten? Ook dan is er van alles te doen op de camping. Lees meer over deze camping en de beoordelingen van kampeerders in het 1-2015 nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Volop actie op TerSpegelt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht