ACSI FreeLife

Menu

Vier de lente in Drenthe

Drie nationale parken, 1700 kilometer aan fietspaden en 52 mysterieuze hunebedden. In Drenthe vind je het.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Vier de lente in Drente Marketing Drenthe

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Drenthe. De regio draagt de titel ‘vijfsterren fietsprovincie’ dan ook met verve. Er is maar liefst 1700 kilometer aan fietspaden.

Fietsen in Drenthe

Onderweg sieren natuurlandschappen met bossen, vennetjes, heidevelden en zandverstuivingen het beeld. Tussen de fietstochten door pauzeer je op een gezellig terrasje in één van de schilderachtige dorpjes die Drenthe rijk is.

Sta je liever met beide benen op de grond of stijg je bijvoorbeeld eerder op een écht paard dan op een stalen ros? Drenthe leent zich ook prima voor wandelingen of ritjes te paard. Bijvoorbeeld in de drie nationale parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa. Elk van deze parken heeft zijn eigen sfeer en identiteit.

Ze bieden voor ieder wat wils: naast de gemarkeerde en verharde paden, vind je er ook ongemarkeerde en onverharde paden voor een actieve mountainbiketocht. Kijk trouwens niet verbaasd op als je onderweg een herder met zijn kudde tegenkomt. Sterker nog: bij de schaapskooi van de kudde is eigenlijk altijd wel iets te doen, dus breng er gerust een bezoekje.

Hunnebedden

Ook voor de minder sportieve kampeerders heeft Drenthe genoeg bedrijvigheid. Zo staat de provincie bekend om de hunebedden uit de oertijd. Van de mysterieuze bouwwerken staan er in totaal 53 in Nederland, waarvan er 52 in Drenthe te vinden zijn. Deze vroegere grafkamers zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In het Hunebedmuseum in Borger kom je er alles over te weten.

Verder biedt Drenthe tal van culturele evenementen. Bijvoorbeeld het Holland International Blues Festival, een megabluesfestival dat op 3 en 4 juni plaatsvindt in Grolloo.

Het loont dus de moeite om de lente te vieren in Drenthe. Als je ACSI Club ID lid bent, profiteer je ook nog eens van allerlei voordeel op verschillende uitjes in de provincie. In het nieuwe ACSI FreeLife Magazine lees je meer over Drenthe en vind je de aanbiedingen voor ACSI Club ID leden. Bestel hem hier.

bestel magazine

Zin om te kamperen in Drenthe? Er zijn maar liefst 115 campings.

Praat mee

Praat mee: Vier de lente in Drenthe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht