ACSI FreeLife

Menu

Verschuift La Vuelta Holanda van 2020 naar 2022?

Nu onze reikwijdte door de coronacrisis voorlopig beperkt is, zou het wielercircus La Vuelta Holanda in augustus een mooi evenement zijn om te koppelen aan een kampeervakantie in eigen land. Helaas zit dat er niet in. La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van de wielerronde La Vuelta.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
La Vuelta Holanda_Tour de France 2015

Dat nieuws is deze week naar buiten gekomen. De eerste drie etappes van een van de drie grootste wielerrondes ter wereld zouden door Nederland trekken. Na een individuele tijdrit in Utrecht, zou het peloton de volgende dag van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht fietsen met als afsluiter een etappe door Noord-Brabant met start en finish in Breda.

Uitgebreide vooruitblik

De redactie van ACSI FreeLife wist daar wel raad mee. Toen er nog geen sprake was van het coronavirus gingen we aan de slag met een uitgebreide vooruitblik op dit evenement. We maakten een uitgebreid overzicht van de drie ritten, met routekaart en wat voor moois wat je langs de route kan vinden.

Vuelta Holanda naar 2022 of afgelast

Terug naar het nieuws dat dit evenement dit jaar dus niet doorgaat. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. De organisatie gaat met de betrokken partners de optie om een start in 2022 onderzoeken afwegen tegen afgelasten. 2021 is geen optie omdat de start van de Spaanse wielerronde voor dat jaar al is toegekend aan de stad Burgos.

Vuelta Holanda_Strongher 2016 fietsen zomer vrouwen wielrennen (179)Eén week voordat de renners in eerste instantie Utrecht zouden doorkruisen, zou het op zaterdag 8 en zondag 9 augustus, mogelijk zijn om zelf op de pedalen te gaan staan om door het Nederlandse landschap te koersen. Echter kunnen er tot 1 september geen evenementen plaatsvinden. De datum van de toerversie van de Vuelta is afhankelijk van de nieuwe datum waarop La Vuelta gaat starten. Op de website van de organisatie worden updates gegeven hierover.

Vuelta Holanda 2020 niet wenselijk

De internationale wielerunie UCI had vanwege het coronavirus om verplaatsing van La Vuelta gevraagd om zo de organisatie van de Tour de France in augustus en september mogelijk te maken. Dit betekende dat de start in Nederland verplaatst moest worden naar het najaar. Naast de organisatorische barrières, achten de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om in het najaar zo’n groot publieksevenement te organiseren.

Vuelta 2020 ingekort

Of dat La Vuelta in 2022 zal starten in Nederland wordt de komende tijd uitgezocht. De organisatie van La Vuelta heeft aangegeven dat uitsluitsel in het eerste kwartaal van 2021 op tijd is. De Ronde van Spanje start nu dit jaar in het Baskische Irun en telt 18 in plaats van 21 etappes.

Hoogtepunten langs de route

Op het moment dat we met het nieuwe nummer naar de drukker gingen, was het nieuws over de afgelasting nog niet bekend. Daarom kan je in ACSI FreeLife 4-2020 (die vanaf 15 mei in de boekhandel ligt en die je hieronder alvast kan bestellen) alles lezen over de hoogtepunten langs de route die gelukkig ook buiten het evenement de moeite van het bezoeken waard zijn. Met het artikel ben je in ieder geval alvast voorbereid op de dagen dat La Vuelta Holanda wel verreden gaat worden. Maar dat is niet alles…

Bestel ACSI FreeLife 4-2020

Win een Vuelta-wielershirt!

Je maakt namelijk kans op een speciaal voor La Vuelta Holanda 2020 ontworpen wielershirt. Benieuwd hoe je kans maakt op dit unieke wielershirt? In ACSI FreeLife 4-2020 lees je hoe je kans maakt op dit collectors item.

Vuelta 2020 Utrecht Cycling Shirt - Voorkant - Design Martin Minjon Registered Trademark

Vuelta 2020 Utrecht Cycling Shirt - Achterkant - Design Martin Minjon Registered TrademarkDe geboren Utrechter Martin Minjon ontwierp speciaal voor de Vuelta dit wielershirt dat de elementen fietsen, Utrecht en La Vuelta perfect combineert.

Praat mee

Praat mee: Verschuift La Vuelta Holanda van 2020 naar 2022?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht