ACSI FreeLife

Menu

Vaar mee met Willem

Het Nationaal Archief en de Haagse Willemsvaart hebben de handen ineen geslagen voor de tentoonstelling 24 uur met Willem. Centraal in zowel de expositie als de vaartocht staat het werkende en persoonlijke leven van Koning Willem I.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De tentoonstelling 24 uur met Willem is sinds augustus 2015 te bezoeken in het Nationaal Archief.

Meevaren naar Scheveningen

Nu kun je met de Haagse Willemsvaart ook meevaren naar het eindpunt in Scheveningen. De tentoonstelling gaat over hoe Willem I Nederland en België in het begin van de negentiende eeuw weer probeert op te bouwen. Hiermee heeft de koning de basis voor het huidige Nederland gelegd. Veel initiatieven zijn op de dag van vandaag herkenbaar in ons landschap, zoals kanalen, wegen en spoorwegen.

Vaar mee met Willem I vindt plaats op vier zondagen in 2016: 3 april, 1 mei, 5 juni en 3 juli. Het programma is ook als individuele groep te boeken, los van de bovengenoemde data.

Aanmelden

Aanmelden voor de vaste data of aanmelding van een groepsbezoek kan via events@nationaalarchief.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, aantal personen en de datum. Kosten: volwassenen € 10,- p.p. en kinderen € 6,50 p.p.

Over de Willemsvaart

De Haagse Willemsvaart verzorgt sinds april 2009 boottochten in Den Haag en Scheveningen. De Willemsvaart is genoemd naar Koning Willem I, die een waterweg liet graven vanaf de Prinsessegracht naar de kust. Vanaf 1834 hebben schepen meer dan 100 jaar lang vele honderdduizenden toeristen naar de kust gebracht. Meer informatie over de Willemsvaart vind je op: Willemsvaart.nl. Info over de tentoonstelling 24 uur met Willem vind je op deze website.

Wil je deze tentoonstelling en de vaartocht combineren met een kampeervakantie in Den Haag? In een ouder nummer van ACSI FreeLife (1-2016), lees je alles over wat je kunt doen in Den Haag. Kamperen doe je bijvoorbeeld bij Kampeerresort Kijkduin. Het magazine is nog online te bestellen.

Praat mee

Praat mee: Vaar mee met Willem

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation