ACSI FreeLife

Menu

UrbanCampsite: kunst en kamperen

Kunst en kamperen komen samen op de UrbanCampsite Amsterdam. Zes weken lang, van 16 augustus tot 30 september 2013, staan verspreid op het terrein van Camping Vliegenbos in Noord-Amsterdam zo’n vijftien mobiele kunstwerken. In deze artistieke, bijzondere en soms gekke mobiele objecten kan je overnachten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Bijzondere mobiele objecten als slaapkamer? Denk daarbij aan een caravan (van Eduard Bohtlingk) waarbij het vloeroppervlak door twee uitklapbare markiezen verdrievoudigd wordt, een mobiel huis gemaakt van een oude silo (door Boris Duijneveld), een doorzichtige bodybag (Rob Sweere), een veelkantige boomhut (van Boomhuttenfest), een zelfvoorzienende fiets (van Franka Te Lintel Hekkert) of een caravan waarin ’s avonds de kunstenaar je nog een verhaal voor het slapengaan komt vertellen (door Tuin aan Zee).

Doel van UrbanCampsite Amsterdam

Deze editie van UrbanCampsite Amsterdam is een pilot die plaatsvindt op Camping Vliegenbos. Hierna, is de gedachte, zal UrbanCampsite zich een aantal jaren op een braakliggend terrein in of rondom Amsterdam vestigen. Het doel is namelijk om levendigheid te creëren op braakliggende terreinen. De UrbanCampsite kan als tijdelijk alternatief dienen voor gemeenten door neer te strijken op plekken waar de oude bedrijvigheid is gestopt, maar de definitieve invulling nog niet is gestart.

Camping Vliegenbos

Midden in het bos op vijftien minuten lopen van het centrum van Amsterdam ligt Camping Vliegenbos, vlakbij het Waterland-gebied met weilanden en plaatsjes als Marken, Edam en Volendam.

Naast de overnachting in een van de kunstwerken kan je op de camping gebruik maken van een kampvuurplek, hangmatten om in te luieren, een hout gestookte sauna en een picknickplek bij ieder object. Onder een afdak vind je een zithoek waar je beschut zit voor eventuele regen. Fotografen, architecten, beeldhouwers, theatermakers en andere kunstenaars kunnen zich melden bij UrbanCampsite om mee te doen.

Wil je een overnachting reserveren? Stuur dan een mail naar info@urbancampsiteamsterdam.com. Meer informatie vind je op UrbanCampsiteAmsterdam.com.

Praat mee

Praat mee: UrbanCampsite: kunst en kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation