ACSI FreeLife

Menu

Uniek kamperen; Camping Onbestemd

Kamperen bovenop de A2 bij Utrecht, een locatie waar je niet direct aan denkt als je je tent op wil zetten. Camping Onbestemd laat je op bijzondere plekken kamperen, waar je dat normaal nooit zou doen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
image

Tijdens drie weekenden in juni en een weekend in juli kan je met een tent op unieke locaties kamperen.

Met je tent aan zee of boven de A2

• 6/7 juni kamperen op het tunneldak van de A2 in Leidsche Rijn (Utrecht)
• 13/14 juni kamperen op het strand van Maasvlakte 2 (Rotterdam)
• 27/28 juni kamperen in Parkstad Limburg (Kerkrade)
• 11/12 juli kamperen in de Blauwe Stad (Groningen)

In Limburg overnacht je op een groot grasveld waar voorheen 700 woningen stonden die door krimp in de gemeente zijn gesloopt. Op de Maasvlakte slaap je op het strand van de Maasvlakte in Rotterdam. De havenuitbreiding heeft een groot stuk nieuw land opgeleverd met zandstranden waar je nu dus je tent eenmalig mag opzetten.

Op avontuur met Camping Onbestemd

Alle weekenden van Camping Onbestemd beginnen zaterdagochtend 12.00 en eindigen zondagmiddag 13.00. Nadat je je tent hebt opgezet kan je deelnemen aan een gevarieerd programma. Per fiets of te voet ontdek je onder leiding van een gids de omgeving. Ontmoet bewoners en zie hoe bestemmingen door de tijd veranderen.

Zo ga je tijdens het eerste weekend op 6/7 juni op ontdekkingstocht door de Leidsche Rijn, de grootste Vinexwijk van Nederland. Na terugkomst op de camping is er ’s avonds een uitgebreid buffet of barbecue. ’s Avonds is er rond het kampvuur tijd voor gesprekken met buurtbewoners en campinggasten en is er animatie in de vorm van een voorstelling of muziek.

Op zondagmorgen is er een ontbijt georganiseerd op een bijzonder locatie met aansluitend een excursie of een voorstelling.

Praktische informatie

De terreinen waar de mobiele camping de tenten mag opzetten, zijn niet geschikt voor campers of caravans. Daar zijn de terreinen te ‘ruig’ voor. Camping Onbestemd is dus kamperen zoals vanouds. Je kan er alleen met je tent kamperen. Ook de sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig. Er zijn geen douches, maar wel voldoende wasgelegenheid en er zijn voldoende toiletten.

Op de plekken is er geen elektriciteit, maar je kan op de camping wel je telefoon of tablet opladen. Tot slot wijst de organisatie er ook nog op dat het programma niet geschikt is voor kinderen en er zijn geen faciliteiten voor kinderen. Ook mogen er geen huisdieren mee op de terreinen.

Heb je zelf geen tent, dan zijn er bij de organisatie huurtenten met bedden beschikbaar. Zelf nog wel even beddengoed meenemen. Camping Onbestemd is onderdeel van het Jaar van de Ruimte. Onder het motto Wie maakt Nederland? vieren we wat er door mensen tot stand is gebracht en kijken we vooruit naar het Nederland van 2040.

Heb je langer de tijd en wil je nog wat langer blijven? Op Eurocampings.nl vind je tientallen campings in de buurt.

Praat mee

Praat mee: Uniek kamperen; Camping Onbestemd

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht