ACSI FreeLife

Menu

Tulpenland: leerzaam uitje voor familie

Fluwel’s Tulpenland in het Noord-Hollandse Sint Maartenszee opent van 30 maart tot 1 november haar poorten. Het park voor jong en oud staat volledig in het teken van de typisch Hollandse tulp.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
tulpenland

Aan de hand van activiteiten, tentoonstellingen en excursies leer je spelenderwijs alles over een van de populairste bloemen ter wereld. Volgens de bedenkers van het park is een bezoekje aan Tulpenland een dagje vol verrassingen in een omgeving vol bloeiende tulpen, ook in de zomer en het najaar.

Tulpenland

Tulpenland is een initiatief van Fluwel, een collectief van de bollenkwekers Carlos van der Veek en Jeroen van der Hoek. Het educatieve park bestaat sinds de zomer van 2012. In 2013 is Tulpenland uitgebreid met negen verschillende inspiratietuinen ontworpen door onder andere tuindeskundigen Jacqueline van der Kloet en Modeste Herwig. Nieuw is de rondrit met een boerenwagen door de bollenvelden in het voorjaar en over het strand in de zomer. Gedurende het hele seizoen is er een wisselende kunsttentoonstelling. Zo zullen er onder meer tulpenschilderijen en beelden te zien zijn.

Tulpenland ligt in Sint Maartenszee en is dagelijks geopend van 30 maart tot en met 1 november van 10.00 tot 18.00 uur, inclusief zon- en feestdagen. De toegangsprijs bedraagt € 5 per persoon (kinderen tot en met 2 jaar gratis). Het park is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en honden aan een korte lijn zijn toegestaan. In de oudhollandse stolpboerderij is een restaurant waar je kunt genieten van streekproducten. Meer informatie is te vinden op FluwelsTulpenland.nl.

 

Praat mee

Praat mee: Tulpenland: leerzaam uitje voor familie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht