ACSI FreeLife

Menu

Trap de lente af met een fietstocht in Brabant

Ik (Katinka) ging voor ACSI FreeLife 3-2017 op pad voor een fietstocht in het Hart van Brabant. Het artikel lees je in het nieuwe magazine dat volgende week (4 april 2017) op de mat ploft. Hier volgt alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Fietsen in het Hart van Brabant

Vogels kwetteren er lustig op los. Af en toe dringt een zweempje fleurige bloesem onze neus binnen, hier en daar spotten we een groepje krokussen die hun weg zoeken naar het licht. De lente ontwaakt in het Hart van Brabant.

Er staat een straf windje die het ons moeilijk maakt om ons een weg te banen langs het Wilhelminakanaal. Maar dat geeft niet, want het is droog ondanks dat er regen is voorspeld. Net onder de rook van industriestad Tilburg wordt er heel wat af gesport op deze zaterdagmorgen in maart. Vijf vrouwen in een roeiboot suizen voorbij. De stuurvrouw achterop. Hun fietsende teamgenoot slaat het vanaf de kade gade en geeft commando’s waar nodig.

Op safari in Brabant

Erick en ik zijn afgereisd naar Abdij Koningshoeven waar we op deze eerste lentedag een tocht van 34 kilometer gaan fietsen. Na enkele kilometers kijken we uit op de met zebra- en giraffepatroon beschilderde huisjes van het Safaripark Beekse Bergen. De dieren zelf kunnen we niet spotten. Maar we zijn ook tevreden met de minder exotische dieren die we tegenkomen. De zilverreiger die langs de kant in opperste concentratie zijn moment afwacht om op zijn visbuffet aan te vallen. Of de specht die we driftig horen timmeren op de boom op zoek naar een lekker insectje.

Na ongeveer vier kilometer laten we het Wilhelminakanaal achter ons en fietsen we het eerste dorpje door, Biest-Houtakker. Een schattig dorpje dat 850 inwoners telt. Hier en daar ligt de carnavalsconfetti nog tussen de straatstenen. Het lijkt erop dat de bewoners aan het bijkomen zijn van dit jaarlijkse feest, want buiten enkele mensen die hun tuintje klaarmaken voor de lente, komen we niemand tegen.

Zelf fietsen in Brabant

Benieuwd wat Katinka en Erick nog meer tegenkwamen en vanaf welke campings je zelf kunt gaan fietsen in het Hart van Brabant? Je leest het uitgebreide artikel mét ACSI Club-id kortingen in ACSI FreeLife 3-2017. De ACSI Club-id aanbiedingen zoals vermeld in het magazine zijn overigens geldig tot en met 30 juni 2017. Wil je alvast gaan fietsen in Brabant? Op de website van Visit Brabant, stel je je eigen route samen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Trap de lente af met een fietstocht in Brabant

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation