ACSI FreeLife

Menu

Tall Ships Race in Harlingen

Harlingen staat van 3 t/m 6 juli helemaal in het teken van de International Tall Ships Race. De Friese stad is de starthaven van deze spectaculaire internationale zeiltocht waar meer dan 65 historische en moderne Tall Ships aan meedoen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

In de jaarlijkse International Tall Ships Race gaan de grootste zeilschepen ter wereld een maand lang een sportieve strijd met elkaar aan. Nooit eerder is een Nederlandse havenstad uitgekozen als starthaven van de race. Harlingen heeft de eer en verzorgt hiervoor een groots vierdaags maritiem openingsfeest.

Feestelijk programma

De festiviteiten beginnen met de Sail In Parade op donderdag 3 juli. Meer dan 65 indrukwekkende Tall Ships uit 15 landen varen de haven van Harlingen binnen. Een waar spektakel en een camera meenemen is dan ook zeker aanbevolen. Diverse van de imposante zeilschepen zijn gedurende het hele weekend opengesteld voor bezichtiging.

Op vrijdag 4 juli presenteert de bemanning van de Tall Ships zich aan het publiek tijdens de Crew Parade. Aan wal kan je in Harlingen vier dagen lang genieten van een groots maritiem feest. Er zijn muziekoptredens, nautische markten, podia met theater, shantykoren en drumbands.

Zeilrace van Harlingen naar Scandinavië

Zondagmiddag 6 juli varen de Tall Ships de haven van Harlingen weer uit tijdens de Sail Out Parade. De volgende dag klinkt dan boven zee het startsein van the Tall Ships Race. De schepen varen in een maand tijd van Nederland naar Scandinavië.

De eerste haven die de Tall Ships aandoen is de Noorse haven Fredrikstad, hier liggen de schepen van 12 t/m 15 juli voor anker. Daarna vervolgt de race naar Bergen, aan de andere kant van Noorwegen. Ook hier staan festiviteiten op het programma en wel van 23 t/m 27 juli. De Tall Ships Race eindigt in eindhaven Esbjerg in Denemarken. De Deense havenstad verwelkomt de schepen van 2 t/m 5 augustus.

Kijk voor meer informatie over het programma in Harlingen en informatie over de Tall Ships Race op TheTallShipsRacesHarlingen2014.com.

Meer informatie

Maak dit nautische evenement zelf mee en ga op kampeervakantie in Friesland, Noorwegen of Denemarken. Kamperen bij Harlingen kan op Camping de Zeehoeve. De dichtstbijzijnde camping bij Fredrikstad in Noorwegen is Fredriksten Camping Naf. Bij Bergen in Noorwegen vind je twee campings: Bratland Camping en Lone Camping AS. In Esbjerg in Denemarken kan je overnachten op Esjbergcamping en Sjelborg Camping.

Praat mee

Praat mee: Tall Ships Race in Harlingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation