ACSI FreeLife

Menu

Stem op je favoriete wandelroute

Wandelen, kampeerders krijgen er geen genoeg van. Daarom tipt ACSI FreeLife maar al te graag over de mooiste wandelroutes. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
wandelen

Welke wandelingen mag je echt niet missen? Op de website Wandelzoekpagina.nl willen ze dat ook weten. Daarom organiseert de site een verkiezing voor de mooiste wandeling van 2016.

Wandelroute van 2016

Het afgelopen jaar zijn er op Wandelzoekpagina meer dan 900.000 wandelingen gedownload. Wandelaars kunnen hun keuze maken uit een voorselectie van deze wandelingen van het afgelopen jaar. De voorselectie, bestaande uit 15 wandelroutes, is gemaakt op basis van het aantal downloads en reacties van wandelaars.

Tot en met woensdag 3 februari is het nog mogelijk om op je favoriete wandelroute te stemmen. Je selecteert de drie mooiste wandelingen. De uitslag komt in de nieuwsbrief van februari van de website te staan. Stemmen doe je via de website van Wandelzoekpagina.

Kamperen

ACSI FreeLife heeft natuurlijk bij deze voorselectie van al deze wandelingen alvast de meest geschikte campings gezocht. Zo kun je het wandelen combineren met een kampeervakantie in de buurt.

Wandeling 1: Mooi Achterhoek: Ruurlo rondom de Baakse Beek, 20 km

Mini-camping ’t Haller

Deze camping in Ruurlo is geopend van 25 maart tot en met 31 oktober. Het is een kleine, autovrije camping, met 25 toerplaatsen.

Wandeling 2: Heuvelrugroute Leersumse Veld, 11 km

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

Deze camping in Leersum ligt te midden van afwisselende natuurlandschappen: naald- en loofbos, heide, zandverstuivingen, waterpartijen en grasland. Landgoed Ginkelduin in geopend van 25 maart tot en met 31 oktober en heeft 220 toerplaatsen.

Wandeling 3: Rondom Zuid-Limburg etappe 3, 25 km

Hitjesvijver

Deze camping in Heerlen is de dichtstbijzijnde camping voor deze wandeling, die in Schinveld start. De camping is het gehele jaar door geopend en heeft 81 toerplaatsen.

Wandeling 4: Engbertsdijksvenen, 12 km

De Hooiberg

Deze familiecamping in Noordijk is de dichtstbijzijnde camping voor de wandeling ‘Engbertsdijksvenen’, die in Geesteren begint. De camping ligt aan het Pieterpad, dus wandelmogelijkheden zijn er meer dan genoeg. Als je even klaar bent met wandelen, zijn er hier in de buurt ook mooie fietsroutes en een oplaadpunt voor e-bikes.

Wandeling 5: Maaskantpad etappe 24, 21 km

Roland

Camping Roland ligt in Afferden, gelegen tussen de Maas en de Duitse grens. De camping ligt in de buurt van Vierlingsbeek, waar de Maaskantpad etappe 24 van start gaat. De camping ligt in het hart van nationaal park Maasduinen, en is daarom voor wandelliefhebbers uitermate geschikt.

Wandeling 6: Buiten de binnenstad van Amsterdam etappe 2, 21 km

Camping de Badhoeve

Camping de Badhoeve in Amsterdam is een goede uitvalbasis voor deze wandeling. Het is een rustige familiecamping, die van 23 maart tot en met 2 oktober geopend is. De camping is op fietsafstand van het centrum van Amsterdam en ligt direct aan het Kinselmeer, waar vissen, zwemmen en watersport mogelijk is.

Wandeling 7: Groene Wissel Delft, 7 km

Vakantiepark Delftse Hout

Dit vakantiepark is gelegen in een natuurgebied op loopafstand van het centrum van Delft. Delftse Hout heeft 170 toerplaatsen en is geopend van 25 maart tot en met 1 november.

Wandeling 8: Landgoedwandeling Het Everlo, 11 km

Campingpark Zennewijnen

Ook deze camping leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Camping Zennewijnen ligt tussen Tiel en Ophemert, de landgoedwandeling start in Rossum. De camping is geopend van 15 maart tot en met 31 oktober en ligt in het hartje van de Betuwe.

Wandeling 9: Kappelletjespad Ootmarsum, rondje Springendal, 13 km

Bij de Bronnen

Camping Bij de Bronnen in Ootmarsum is een familiecamping met een gezellige sfeer. Het is een goed startpunt voor fiets- en wandeltochten. Je kunt er het hele jaar terecht en er zijn 43 toerplaatsen beschikbaar.

Wandeling 10: NS-wandeling Hemelse Berg, 15 km

Aan Veluwe

Camping Aan Veluwe ligt in Oosterbeek, waar deze wandeling van start gaat. Het is een rustige, eenvoudige camping, middenin de bossen. De camping is open van 25 maart tot en met 16 oktober.

Wandeling 11: Smalwatertocht, 16 km

Natuurkampeerterrein Morgenrood

Vanaf Natuurkampeerterrein Morgenrood ben je snel in Lennisheuvel, waar de Smalwatertocht aanvangt. De camping is volledig ingericht op kamperen in de natuur en is opgezet in een open bos. Daarnaast krijg je vrije toegang tot natuurgebied ‘Kampina’. Je kunt hier het hele jaar door kamperen.

Wandeling 12: Groene Wissel Holten, 9 km

De Agnietenberg

Aan de rand van Zwolle vind je Camping Agnietenberg, omgeven door bosgebied aan de ene kant en aan de andere kant grenzend aan de Agnietenplas en de Overijsselse Vecht. Hier kun je van 25 maart tot en met 31 oktober terecht. Er zijn relatief veel toerplaatsen: 150.

Wandeling 13: Trage Tocht Doorn, 20 km

De Maarnse Berg

In Doorn wandel je de ‘Trage Tocht’ en overnacht je op camping De Maarnse Berg, gelegen boven op – je raad het misschien al – de Maarnse Berg. De camping is geopend van 25 maart tot en met 23 oktober en is gelegen in het bos.

Wandeling 14: Trage Tocht Herkenbosch, 16 km

Oostappen Vakantiepark Elfenmeer

Grote camping (334 toerplaatsen) met veel faciliteiten aan de rand van Nationaal Natuurpark ‘Meinweg’, dat doorloopt in Duitsland. Je kunt hier van 18 maart tot en met 31 oktober terecht.

Wandeling 15: Groene Wissel Haulerwijk, 13 km

De Drie Provinciën

In Een-West (Drenthe) vind je Camping De Drie Provinciën, een parkachtig terrein voorzien van drie visvijvers, met ruime en beschutte plaatsen. Vanuit hier ben je dicht bij Haulerwijk voor deze wandeling. De camping is geopend van 25 maart tot en met 2 oktober.

Praat mee

Praat mee: Stem op je favoriete wandelroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht