ACSI FreeLife

Menu

Smaak op de kaart in de Duits-Nederlandse grensregio

Verschillende regio’s in Zuidoost-Nederland en het Duitse Niederrhein presenteren zich sinds oktober als smaakregio. In de regio’s van ‘Smaak op de kaart’ worden diverse initiatieven genomen die met smaakbeleving te maken hebben.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Van wijnroute tot proeftuin, van aanschuiftafel tot workshop en van pop-up diner tot smaakmarkt. Ga een dagje uit of maak een kampeervakantie in een smaakregio. Volgens ‘Smaak op de kaart’ belooft een smaakregio: pure smaakbeleving, culinaire evenementen en workshops waar je zelf aan de slag kunt.

Proeven en beleven

De Duits-Nederlandse grensregio biedt vele smaakbelevingen. Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je een culinaire stop maken bij één van de restaurants, boerderijcafés of brouwerijen en genieten van plaatselijke lekkernijen. Actievelingen kunnen ‘Happen en stappen’ in Midden-Limburg of een fietstocht maken door wijndorp Groesbeek.

Tijdens een bezoek aan Ede kan je bij Brandrood Kaas op audiëntie op het vroegere buitenverblijf van de graaf van Gelre en de kaas van het Brandrode Rund proeven. Bij Grafschafter Weinbergschneckenzucht in Moers, de enige wijngaardslakkenkwekerij van Duitsland, leer je alles over het kweken van wijngaardslakken en de bijbehorende eetcultuur. Een proeverij sluit het geheel af.

Van het platteland naar de stad? Ook in de steden valt van alles te beleven. Van bier/spijs combinaties bij de Oersoep Brouwerij in Nijmegen tot de maandelijkse Sonsbeekmarkt in het Sonsbeekpark in Arnhem. Tijdens de velen evenementen zoals herfstmarkten, Grünkohlwochen en kerstmarkten kan je genieten van streekproducten.

Zelf aan de slag

Liever zelf aan de slag? Dat kan tijdens een workshop druiven snoeien, vachtvilten, wijn maken of een van de vele kookworkshops. Heb jij je tijdens het tuinieren ook wel eens afgevraagd wat je moet doen met hondsdraf, brandnetel of smalle weegbree? Bij Appelbongert Un-Kraut in Schermbeck-Dämmerwald leer je van een gediplomeerde kruidendeskundige hoe je hiermee de lekkerste gerechten bereidt.

Kamperen in een Smaakregio

Regio’s die zich presenteren met ‘Smaak op de kaart’ zijn: Arnhem, Rijk van Nijmegen, de Veluwe, Noord-Limburg, Midden-Limburg, Kreis Kleve, Kreis Wesel en Kreis Viersen. Het is leuk om een bezoek aan een smaakregio te combineren met een kampeervakantie. In de omgeving van deze smaakregio’s liggen voldoende campings. ACSI FreeLife heeft een selectie gemaakt van een aantal aangename campings.

  • De Veluwe
    In smaakregio de Veluwe kun je kaas maken of wijn proeven op boerderij den Hoek in Wilp. Iedere vrijdag en zaterdag ben je van harte welkom voor een workshop Koe Knuffelen in Voorst. Voorbeelden van campings in Veluwe: Camping Jong Amelte en Veluwe Camping ’t Schinkel.
  • Noord-Limburg
    In de Kapèlkeshof in Grashoek kun je een rondleiding volgen door de wijngaard en de wijnmakerij van Noord-Limburg. Lekker actief bezig zijn kun je tijdens een wandeling door Nationaal Park de Maasduinen. Bij Bosbrasserie In de Sluis in Well kun je op het terras heerlijk bijkomen met uitzicht over het Reindersmeer. Aangename campings in Noord-Limburg zijn Camping Beringerzand en de Schatberg.
  • Kreis Wesel
    In de regio Kreis Wesel kun je van 13 tot en met 16 november regionale specialiteiten proeven op de markt ‘Feines vom Land’. In de grootste forellenkwekerij Naroda in de regio Niederrhein kunt je je hengel uitgooien. Na afloop proef je de specialiteit: regenboogforel. Campings in de regio Kreis Wesel: Camping Erholungszentrum Grav Insel GmbH & Co.KG en Waldcamping Speetenkath.

Meer activiteiten in de smaakregio’s kan je hier vinden.

Praat mee

Praat mee: Smaak op de kaart in de Duits-Nederlandse grensregio

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation