ACSI FreeLife

Menu

Shakespeare in Diever

Midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold vindt iedere zomer iets speciaals plaats. In Diever staat namelijk Nederlands eigen Shakespearetheater en ieder jaar worden hier in de openlucht voorstellingen van Shakespeare opgevoerd.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife onderzocht de mogelijkheden voor een kampeervakantie in de sfeer van Shakespeare. In Nederland, maar ook in Engeland, het geboorteland van ’s werelds beroemdste toneelschrijver.

Shakespeare in de openlucht

Diever ligt in Zuidwest-Drenthe, een regio bekend om z’n hunebedden. Al meer dan 60 jaar worden er in de zomer Shakespeare toneelstukken opgevoerd in het openluchttheater in de bossen van Diever. Jaarlijks bezoeken zo’n 20.000 mensen Diever om een van de voorstellingen bij te wonen.

Het dorp ademt de sfeer van William Shakespeare. Zo liggen door heel Diever bijzondere tegels, in totaal 37, voor ieder door Shakespeare geschreven stuk. De tegels liggen voor de deur bij verschillende winkels. Er hangen Shakespeare vlaggen en er zelfs een restaurant dat The Shakespeare heet. Naast de kerk midden in het dorp staat het beeld van Elfenkoningin Titania uit het stuk “Een Midzomernachtsdroom”.

Deze zomer kan je in het openluchttheater genieten van een ander stuk, namelijk “Othello”. Voor speeldata kijk op ShakespeareTheaterDiever.nl. Er zijn in en rond Diever diverse campings waar je kan overnachten.

Openluchttheater in Engeland

Voor het echte Shakespearedrama ga je natuurlijk naar Engeland. Breng een bezoek aan Stratford-upon-Avon en ontdek waar Shakespeare gewoond en gewerkt heeft. Het geboortehuis van Shakespeare is nog helemaal intact en je ervaart hoe het was om in het jaar 1600 te leven. Meer informatie is te vinden op Shakespeare.org.uk.

Reis door naar Stamford in de East Midlands. In juni, juli en augustus worden hier drie verschillende Shakespeare voorstellingen in de openlucht gegeven. Voor exacte speeldata en tijden kijk op StamfordShakespeare.co.uk. Stamford ligt tussen de wat grotere plaatsen Leicester en Peterborough en hier zijn ook de meeste campings te vinden.

Londen

Een bezoek aan Londen mag tijdens de kampeerreis niet ontbreken. Hier staat namelijk het beroemde Globe Theatre. In het originele Globe Theater werden verschillende stukken van Shakespeare voor het eerst opgevoerd. Het theater werd herbouwd en geopend in 1997. De hele zomer worden hier Shakespeare voorstellingen gegeven. Er is een permanente tentoonstelling en er zijn tours door het theater. Het theater is half overdekt; dat betekent dat het dak open is, maar dat de tribunes en het toneel overdekt zijn. Op ShakespearesGlobe.com staat alle informatie over dit bijzondere Shakespeare theater.

Praat mee

 1. IH
  Ingrid Haye

  Goedemiddag,
  Ik heb interesse om met en groepje van 20 dames naar Othello te komen.
  Hoe kan ik dit reserveren?
  Wij willen dan een nachtje in de buurt blijven slapen.
  Heeft u hier informatie over?

  Met vriendelijke groet
  Ingrid Haye

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Shakespeare in Diever

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation