ACSI FreeLife

Menu

Recordaantal toeristen naar Nederland

In 2012 trokken ruim 11,7 miljoen internationale toeristen naar Nederland. Dat is een stijging van zo’n 4% vergeleken met het jaar daarvoor en een nieuw recordaantal toeristen. Dit maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend. De verwachtingen zijn dat het aantal in 2013 boven de 12 miljoen zal uitkomen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Recordaantal toeristen uit Duitsland, Engeland en België

De meeste buitenlandse toeristen kwamen, net voorgaande jaren, uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. De grootste procentuele stijging kwam uit Azië: Japan en China lieten een groei van 23% zien, India van 16%. Uit landen waar het economisch wat minder ging, zoals Italië en Spanje, kwamen er minder bezoekers naar Nederland.

Bestedingen blijven achter

Volgens het NBTC zijn belangrijke verklaringen voor de groei onder andere dat Nederland heeft geprofiteerd van de lichte stijging van het aantal vliegverbindingen en de economische groei in Azië. Daardoor gaat een groeiende middenklasse met stijgende koopkracht internationaal reizen. Wel zijn over het algemeen de toeristen zeer prijsbewust en staan bestedingen aan vervoer, verblijf en vermaak onder druk.

Praat mee

Praat mee: Recordaantal toeristen naar Nederland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation