ACSI FreeLife

Menu

Rangercursus op camping Geversduin

Ga je kamperen met (klein)kinderen en zoek je een camping met leuke kinderactiviteiten? Op Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum is er deze zomer een speciale Rangercursus voor kinderen.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
ReactiesReageer
rangercursusgeversduin

In deze vijfdaagse cursus leren de deelnemertjes spelenderwijs hoe ze in de natuur kunnen overleven en ontdekken ze het planten- en dierenleven rond de camping. Na afloop ontvangen ze een echt Rangerbrevet!

Rangercursus op Geversduin: van 6 tot 12 jaar

De Rangercursus op Duincamping Geversduin is voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. In de eerste drie dagen van de cursus leren de jonge rangers op speelse wijze allerlei survivaltechnieken. In groepen gaan de deelnemers de bossen en duinen in om eetbare planten te verzamelen en dieren te spotten.

Een speciale activiteit is ‘korren’: met een groot net over de zeebodem slepen om allerlei zeediertjes te vangen, zoals zeesterren, krabbetjes en garnalen. De kinderen gaan ook op pad met een kompas, maken zelf papier, en gaan touw knopen.

Zelfgemaakte hut

De laatste twee dagen van de Rangercursus gaan de kinderen onder begeleiding van een echte survivalexpert op bivak in een zelfgemaakte hut. Ze ontdekken hoe je een veilig kampvuur maakt en je eigen water zuivert. Ook bakken ze hun eigen broodjes bij het kampvuur.

De laatste nacht mogen ze met hun vader en/of moeder overnachten in de hut. ’s Ochtends geven de kinderen een presentatie over wat ze geleerd hebben en krijgen ze hun Rangersbrevet.

De eerste Rangercursus op Kennemer Duincamping Geversduin is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli. De tijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. De andere zomercursussen starten op 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus en 19 augustus. Meer info over de cursus kan je hier vinden.

Praat mee

Praat mee: Rangercursus op camping Geversduin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht