ACSI FreeLife

Menu

Populaire bestemmingen in Nederland

Met het Steden & Streken Merkenonderzoek worden de reputatie en het imago van alle provincies, streken en de grootste steden van Nederland gemeten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het tweejaarlijkse onderzoek, een samenwerking van de Universiteit Utrecht en Merkenbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy, wordt onder 11.000 mensen door heel Nederland gehouden en is representatief voor de Nederlandse bevolking. Elke stad, streek en provincie wordt op 45 factoren onderzocht.

Limburg het populairst

Net als bij het vorige onderzoek in 2011 blijkt Limburg voor de gemiddelde Nederlander de provincie met de beste reputatie. Limburg wordt gezien als een sympathieke provincie. Vooral de horeca, de sfeer en de natuur worden gewaardeerd. Noord-Brabant en Gelderland volgen in het onderzoek respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Amsterdam dynamieke stad

Amsterdam is meest favoriete stad bij vrijwel alle onderzochte Nederlanders. Amsterdam is vooral zo populair door het gevarieerde aanbod van winkels, horeca, cultuur, musea en architectuur. Amsterdam scoort hoog op de combinatie van een historische binnenstad met veel dynamiek. Op sommige imagofactoren scoren andere Nederlandse steden echter beter dan Amsterdam: zo vindt de gemiddelde Nederlander de sfeer in Maastricht het prettigst.

Natuur op de Veluwe

Van de 500 onderzochte streeknamen, is de Veluwe de meest gewaardeerde streek. De Veluwe heeft volgens de gemiddelde Nederlander het meeste te bieden op natuurgebied. Voor dagtoeristen is het de ideale streek om te fietsen en te wandelen, het Kröller-Müller Museum vormt daarbij een belangrijk onderdeel van de reputatie van de Veluwe.

Campings in de regio

De resultaten van het onderzoek staan hieronder per categorie stad, provincie en streek beschreven. Wil je gaan kamperen dicht bij een aantrekkelijke stad, of een populaire streek of provincie, kijk dan op Eurocampings.eu voor campings in de regio van je keuze.

Top-10 steden

 1. (1) Amsterdam
 2. (2) Maastricht
 3. (3) Utrecht
 4. (6) Rotterdam
 5. (4) Den Haag
 6. (5) ‘s-Hertogenbosch
 7. (7) Groningen
 8. (11) Breda
 9. (10) Nijmegen
 10. (8) Arnhem

Top-10 provincies

 1. 1. (1) Limburg
 2. (2) Noord-Brabant
 3. (4) Gelderland
 4. (3) Noord-Holland
 5. (5) Zuid-Holland
 6. (6) Utrecht
 7. (8) Drenthe
 8. (7) Zeeland
 9. (10) Overijssel
 10. (9) Friesland

Top-10 streken

 1. (1) Veluwe
 2. (2) Zuid-Limburg
 3. (3) Texel
 4. (5) Waddenzeegebied
 5. (4) Randstad
 6. (10) Twente
 7. (6) Terschelling
 8. (9) Achterhoek
 9. (7) Betuwe
 10. (8) Biesbosch

Gemeten in 2013 onder de gemiddelde Nederlander. Tussen haakjes staat de positie in 2011.

Wat zijn jouw voorkeuren? Laat een reactie achter!

Praat mee

Praat mee: Populaire bestemmingen in Nederland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation