ACSI FreeLife

Menu

Plan je fietsroute met de Fiets!-app

Wil je eenvoudig een leuke fietstocht uitstippelen in Nederland? Dat kan met de Fiets!-app voor je mobiele telefoon.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
fietsapp

De app kan je zowel gebruiken voor het plannen van fietsroutes als voor routebegeleiding tijdens het fietsen.

Hoe werkt de Fiets!-app?

Met de Fiets!-app kun je heel eenvoudig een fietsroute plannen via het knooppuntensysteem. Je selecteert de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar tot een fietsroute. Met de gps-verbinding op je mobiele telefoon zie je waar je bent en hoeveel kilometer het nog is naar het volgende knooppunt.

Je kan de fiets!-app ook gebruiken als routebegeleider tijdens het fietsen door één van de opgeslagen routes te selecteren en de routebegeleiding te starten. Tijdens het fietsen kan je stap voor stap door de route heen bladeren. Als je een mobiel toestel met GPS hebt dan gaat de routebegeleiding automatisch.

Fietsroutes ophalen en delen

Heb je een leuke route gefietst? Dan kun je deze route delen met je vrienden per e-mail, Facebook of Twitter. Je kan de fietsroutes ook delen met medefietsers op Routeplein.nl. Op deze website kan je ook gratis honderden routes van gebruikers en kwaliteitsroutes van professionele partners ophalen naar je mobiele telefoon. Vul het routenummer van je keuze in en de route staat direct op je mobiele telefoon.

Fietsers welkom

Op de Fiets!-app staan ook handige ‘Fietsers Welkom’-adressen en openingstijden van fietsvriendelijke horeca, hotels en campings die fietsers een warm welkom geven. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 2,69) en Android (gratis). Meer informatie over de app vind je hier.

Binnenkort plaatsen we een mooi overzicht van verschillende leuke apps voor de fervente fietser! Suggesties? Laat dan hieronder een reactie achter!

Praat mee

Praat mee: Plan je fietsroute met de Fiets!-app

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht