ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe fietsen testen op Bike Motion

De twintigste editie van Bike Motion vindt vanaf vrijdag 16 oktober plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Dé beurs voor de sportieve fietser. Bezoekers kunnen heel wat kilometers afleggen tijdens deze beurs, zowel fietsend als wandelend.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
bikemotion

Op zondag 18 oktober vindt Ride with the Pros plaats. Een uitgelezen kans voor fietsliefhebbers om samen met bekende, professionele wielrenners een toertocht in de omgeving van Utrecht te rijden.

Nieuwe fietsen

Gedurende alle beursdagen zijn de nieuwste mountainbikes op het Cube Bike Experience Live testparcours te testen en dit jaar wordt de beurs uitgebreid met een nieuw High Speed E-bike testparcours voor het testen van de nieuwste speedpedelecs. Bike Motion is dé beurs waar bezoekers, naast een allereerste blik op de 2016 collectie en het opdoen van inspiratie, vooral zelf kunnen fietsen. Ruim 250 deelnemers presenteren de nieuwste modellen en producten.

Ride with the Pros

De renners van Team Lotto-Jumbo, Team Giant-Alpecin en Team Roompot Oranje Peloton zijn op zondag 18 oktober 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht aanwezig tijdens de Ride with the Pros. Er is een toertocht uitgestippeld van ongeveer 85 kilometer met de start in het ‘Village Départ’ van Jaarbeurs. Alle teambussen en auto’s van de ploegen staan hier opgesteld en krijgt de deelnemer tips van de verzorgers en mechaniekers.

Tijdens de tocht rijden de profs mee. Zo kan de deelnemer zomaar stuur aan stuur rijden met wielerprofs als Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam. Elke deelnemer krijgt een gratis toegangskaart voor Bike Motion. Dat is inclusief bewaakte fietsenstalling, schoenen/helmgarderobe en gratis Bike Motion slippers. De kosten bedragen € 30,- voor deelname aan zowel de toertocht met de wielerprofs als de toegang tot Bike Motion en de gratis extra’s.

Startpunt en finish zijn in de Jaarbeurs in Utrecht. Inschrijven voor Ride with the Pros kan hier.

Bike Motion; indoor testparcours

Fietsmerk Cube presenteert haar 2016 collectie tijdens Bike Motion op het grootste indoor testparcours van Europa: Cube Bike Experience Live. Maar liefst 40 Cube fietsen staan klaar om getest te worden op het 750 meter lange mountainbike testparcours. Echt zand, onvervalste keitjes en een keur aan bochten geven bezoekers de kans om de mountainbikes aan de tand te voelen.

Als het parcours voltooid is staat er een koud drankje klaar. Even op adem komen en de eerste indruk van die nieuwe Cube Stereo met 160 millimeter vering laten bezinken.

High Speed E-bike

De speedpedelec, ook wel een high speed e-bike genoemd, zijn sportieve elektrische fietsen die afhankelijk van het merk snelheden van wel 45 kilometer per uur kunnen halen. Ook deze fietsen kunnen getest worden. Een spiksplinternieuw testparcours ligt klaar in hal 11 en 12. Het parcours heeft voldoende lengte zodat de snelheid van zo’n high speed e-bike goed te ervaren is. Een testparcours is niets zonder fietsen dus er staan exemplaren klaar van zeven verschillende merken.

Kijk voor alle activiteiten op de website van de beurs.

Praat mee

Praat mee: Nieuwe fietsen testen op Bike Motion

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht