ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: Waterlinie Fietsroute

Water. Daar weten Nederlanders als geen ander raad mee. Eeuwen geleden vormden de waterlinies een van de belangrijkste wapens om de vijand buiten de deur te houden. Sinds kort komt deze geschiedenis tot leven in de 242 kilometer lange Waterlinie Fietsroute.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Waterlinie Fietsroute_Fietsen op de Diefdijk (Desiree Meulemans)
Waterlinie Fietsroute_Fietsers Gorinchem

Onderweg ontdek je indrukwekkende forten en trap je door het karakteristieke landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Het groene liniegebied vol forten, sluizen, dijken, kanalen, bunkers, idyllische vergezichten en bourgondische restaurants leent zich uitstekend voor mooie fietstochten.

Van Abcoude naar Gorinchem

De spiksplinternieuwe Waterlinie Fietsroute van Abcoude naar Gorinchem is met 242 kilometer natuurlijk veel te lang om hier één dag vooruit te trekken. Bepaal zelf hoeveel kilometer per dag je wil wegtrappen en je maakt eenvoudig je eigen fietsmeerdaagse door een illuster stuk Nederlandse geschiedenis.

Waterliniemuseum en Slot Loevestein

Door simpelweg de fietsknooppunten te volgen mis je niets van het moois. Bezoek Muiden of fiets langs de Vecht en dwars door de Loosdrechtse Plassen. Een andere aanrader: start bij het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten om jezelf te belonen met een middagje (shoppen in) Utrecht. En denk er ook eens aan om vanuit Leerdam af te zakken naar Gorinchem en het imposante Slot Loevestein te ontdekken. Waar je ook komt, om de hoek ligt altijd een nieuwe verrassing te wachten.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Waterlinie Fietsroute gaat voor een groot deel door de provincie Utrecht, maar start in Abcoude, waar het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam ligt. Al snel gaat de tocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie die loopt van het vestingstadje Muiden tot aan de Biesbosch.

Waterlinie Fietsroute Luchtfoto Fort SpionFort Spion bij Loosdrecht

Fietsspecial komt er weer aan

Kan jij naast deze nieuwe fietsroute nog wel meer fietsinspiratie gebruiken? Dan mag je het aankomende nummer van ACSI FreeLife magazine niet missen. In de jaarlijkse fietsspecial zetten we de mooiste fietsroutes op een rijtje, testen we een nieuwe elektrische vouwfiets van Shinga en vind je de laatste fietsnieuwtjes. De nieuwe editie met daarin de fietsspecial ligt vanaf 2 april in de boekhandel.

Foto: Desiree Meulemans

Praat mee

Praat mee: Nieuw: Waterlinie Fietsroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht