ACSI FreeLife

Menu

Nederlanders geven Nederland een 8

Nederlanders waarderen een vakantie in eigen land met een algemeen oordeel van een 8,1. Dit blijkt uit onderzoek van Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

2,7 miljoen kampeerders in Nederland

Van de 17,7 miljoen binnenlandse vakanties in 2011 besloten er 2,7 miljoen Nederlanders te gaan kamperen. Hierbij waren de Noordzeebadplaatsen de populairste bestemmingen, gevolgd door de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. De cijfers zijn gelijk ten opzichte van 2010. De populairste attractieparken waren De Efteling, het Van Gogh Museum in Amsterdam en Burger’s Zoo. Deze attracties ontvingen meer bezoekers ten op zichtte van 2010.

Herfstvakantie

Deze herfstvakantie vieren 700.000 Nederlanders vakantie in Nederland, zo meldt het NBTC. Het aantal binnenlandse herfstvakanties is daarmee gelijk aan vorig jaar. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. ‘Met name de dichtbijbestemmingen’ Duitsland, België en Frankrijk zijn populair voor een tripje naar het buitenland. Qua zonbestemmingen zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

Praat mee

Praat mee: Nederlanders geven Nederland een 8

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation