ACSI FreeLife

Menu

Natuurkampeerterreinen in trek

Het was onlangs volop in het nieuws: steeds meer Nederlanders kiezen voor een kampeervakantie op een natuurkampeerterrein.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Daar waar het kamperen op traditionele campings wat terugliep zag de Stichting Natuurkampeerterreinen in 2013 een toename van 12% in het aantal overnachtingen. Terug dus naar het klassieke kamperen midden in de natuur.

Stichting Natuurkampeerterreinen

De 137 aangesloten Natuurkampeerterreinen telden vorig jaar gezamenlijk ruim een half miljoen overnachtingen. De Stichting Natuurkampeerterreinen denkt dat de toename aan populariteit te maken heeft met het feit dat veel mensen in de drukte van het alledaagse graag de rust opzoeken de natuur, maar ook omdat de kampeerterreinen niet zo heel ‘spartaans’ meer zijn. Aandacht voor rust, natuur en duurzaamheid is waarom kampeerders kiezen voor een Natuurkampeerterrein.

Voorzieningen

Om de naam Natuurkampeerterrein te mogen dragen moet een terrein voldoen aan een aantal criteria zoals de ligging, respect voor de natuur, rust en sanitair. De Stichting Natuurkampeerterreinen hanteert drie verschillende typen kampeerterreinen: Puur Natuur, Natuur Plus en Comfort.

Een warme douche is op de meeste campings mogelijk, op slechts op 3 terreinen is warm water niet mogelijk en op ca. 90% van de Natuurkampeerterreinen hangt toiletpapier bij de wc. De basisvoorzieningen zijn dus voorhanden. Ook gaan de terreinen met de tijd mee. Zo zijn er 71 Natuurkampeerterreinen met wifi en is elektra op de meeste Natuurkampeerterreinen verkrijgbaar.

Meer informatie

Een camping kan in zijn geheel een Natuurkampeerterrein zijn. Maar er zijn ook campings waar een deel van de camping aangemerkt wordt als Natuurkampeerterrein. Camping Jena en Camping Harskamperdennen zijn twee van deze ACSI geïnspecteerde campings met een gedeelte Natuurkampeerterrein.

Meer informatie over Natuurkampeerterreinen vind je op Natuurkampeerterreinen.nl. Hier kan je bijvoorbeeld zoeken naar campings die puur voor tentkamperen zijn bedoeld of naar terreinen waar caravans ook welkom zijn. Wat is jouw ervaring met kamperen op een Natuurkampeerterrein? Is de kampeerbeleving anders dan op een traditionele camping?

Praat mee

Praat mee: Natuurkampeerterreinen in trek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation