ACSI FreeLife

Menu

Museumweekend: ‘Doe een museum’

Het thema van het nationale Museumweekend is dit jaar ‘Doe een museum’. Het weekend wordt door de Stichting Museumkaart georganiseerd op zaterdag 6 en zondag 7 april.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Liefst 400 musea door heel Nederland organiseren voor jong en oud diverse doe-het-zelf activiteiten.

Museumweekend

Zaterdag 6 en zondag 7 april zijn uitgeroepen tot  hét Museumweekend van 2013. Ruim vierhonderd musea organiseren speciale activiteiten en stellen hun deuren open tegen een gereduceerd tarief, vaak voor maar  € 1. Sommige musea zijn zelfs gratis te bezoeken.  De musea hebben voor ogen verrassende doe-het-zelf evenementen en aanbiedingen te bieden aan nieuw publiek.

Museum

Via de website Museumweekend.nl vind je gemakkelijk op plaatsnaam of museumnaam het museum van jou keuze. Zo vind je in Utrecht bijvoorbeeld het Aboriginal Art Museum, Het Centraal Museum en het Museum Catharijneconvent. In Den Bosch kan je voor 1 euro naar het Museum Slager.

Voor dezelfde prijs kan je naar het Nederlands Bakkerijmuseum  in Hattem of naar het Drents Museum in Assen. Daar worden gratis inleidingen gegeven over het Russisch Realisme en de tentoonstelling ‘De Sovjet Mythe’ om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. In de Prakkezaal worden doorlopend restauratie workshops voor kinderen gegeven. Daarnaast komt het Ontvangershuis, het voormalig diensthuis van de belastinginner, tot leven en kunnen bezoekers kennismaken met de voormalige bewoners van het huis.

Kamperen

Zoek een museum en vind op Eurocampings.eu een camping om te overnachten. Maak er een mooi voorjaarsuitstapje van.

Confidental Infomation