ACSI FreeLife

Menu

Mediteren en Kamperen

Het Zencentrum Drents Friese Woud in Elsloo is gestart met een nieuwe tak van kamperen: Mediteren en Kamperen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Op het  terrein midden in de natuur is plaats voor tenten, campers en kleine caravans. Zo kun je naast tot rust komen in de natuur ook tot rust komen tijdens de verschillende meditatie en mindfullness trainingen die er geboden worden.

Mediteren

Er zijn in totaal vijftien plekken met ruime afmetingen, waarvan een aantal met stroomvoorzieningen en voldoende douches en toiletten. Daarnaast is er een trainingsruimte waarin een dagprogramma wordt geboden. Tijdens een week of weekend kan je kiezen voor verschillende programma’s waaronder mediteren. Ook kun je een weekend intensief bezig gaan met mindfullness. Tijdens het weekend worden er op verschillende tijden yoga- en meditatieoefeningen gedaan. Buiten de oefeningen kan je de omgeving verkennen door te wandelen of fietsen. Maaltijden zijn er eventueel ook beschikbaar.

Zencentrum Drents Friese Woud

Rob Eckhardt is initiatiefnemer van het centrum en heeft altijd al een fascinatie gehad voor zitten. Als meubelontwerper heeft hij furore gemaakt met een aantal ontwerpen zoals de fauteuil ‘Groeten uit Holland’  en ook zijn chaise longue ‘ Karel Doorman’  staat nog steeds in de belangstelling. Twaalf jaar geleden heeft Eckhardt ontdekt dat voor het echte zitten geen meubels nodig zijn en dat een simpel kussentje volstaat. Vanuit deze ontdekking en na het volgen van een opleiding tot mindfullness trainer is een grote passie voor meditatie en mindfullness ontstaan.  Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het oprichten van het Zencentrum Drents Friese Woud.

 

Praat mee

 1. RH
  Ruud Huisman

  Ziet er goed uit. Interessante artikelen. Goede onafhankelijke testen. Kortom een blad voor elke kampeerder wat wils. Een goede aanvulling en/of vervanging van de KCK.

  Ga zo door. Denk sterk aan het nemen van een abonnement.

  Groet

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Mediteren en Kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation