ACSI FreeLife

Menu

Legoland in Zuid-Limburg

Lego-fans kunnen vanaf 21 december 2016 hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Zuid-Limburg. In het Continium museum in Kerkrade start namelijk die dag de grote tentoonstelling World of Bricks: the Lego Experience.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Lego Volkswagen T1

Bezoekers stappen vanaf 21 december binnen in Blokrade, een stad die gemaakt is van levensgrote Lego-blokken. Zo kom je oog in oog met een brandweerkazerne en een Lego-theater. Uiteraard heb je als bezoeker ook zelf de gelegenheid om ongeneerd te gaan bouwen of de nieuwste technieken van Lego te ontdekken. Zo kom je er in de Lego-garage achter hoe tandwielen en andere vormen van bewegingsoverbrengingen werken.

Thema ruimtevaart

Ieder maand is er een ander thema met nieuwe workshops, demonstraties, mini-exposities, meet & greets en bouwwedstrijden. Tot en met eind januari staat de Lego-expositie in het teken van ruimte(vaart).

Lego 60 jaar

Je hoeft niet bang te zijn dat je geen tijd hebt om de expositie in het Continium museum in Kerkrade te bezoeken. De tentoonstelling World of Bricks: the Lego Experience is nog tot eind 2017 geopend, om precies te zijn op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur (behalve op feestdagen en tijdens carnaval). Bezoekers betalen € 12 entree. In 2017 viert de Deense speelgoedfabrikant haar 60-jarig jubileum. Voor het interactieve doe- en ontdekmuseum Continium reden om met iets speciaals te komen in de vorm van deze Lego-expositie.

Bricksworld Conceptstore

Kan je maar moeilijk wachten tot 21 december en is je verlanglijstje voor Sinterklaas nog niet compleet? Dan kun je alvast rondkijken in Brickswold Conceptstore op het Museumplein in Kerkrade. Hier vind je zo’n vijfhonderd Lego-sets en zo’n honderd eigen creaties van Brickworlds. Deze ‘kijkwinkel’ ligt vlakbij het Continium museum.

Buscamper van Lego

Voor kampeerders met een passie voor Lego is de Volkswagen T1 Camper een passende aanrader. De klassieke rood-witte buscamper bestaat uit 1.331 stukjes Lego. Om precies te zijn, het gaat om een replica van de T1 uit 1962, die nu door Lego is nagebouwd. De Deense speelgoedfabrikant heeft goed haar best gedaan om het 54 jaar oude model na te maken. De ‘Legobuscamper’ telt een keuken, uitklapbare achterbank, inklapbare eettafel, een kast met een spiegel en een schilderij.

Vouwdak

Zelfs aan details als uitklapbare Safari voorruiten en een klassiek vouwdak met een afdichting van textiel en luchtroosters aan de achterkant is gedacht. De luchtgekoelde viercilinder boxermotor en het authentieke dashboard met ronde snelheidsmeter kan je ook zelf in elkaar zetten.

16 jaar en ouder

Overigens is deze Volkswagen T1 uit 1962 niet bedoeld voor de jongste Lego-bouwers. De Legocamper is geschikt voor 16 jaar of ouder. Heb jij als vader die het stiekem wel heel leuk vindt om je zoon mee te helpen met zijn Lego-projecten, tenminste een goede smoes om nog eens in de weer te zijn met die kunststof blokjes. De Volkswagen T1 van Lego is verkrijgbaar in de webshop van Volkswagen en kost € 99.

Tussen 1950 en 1967 produceerde Volkswagen in Wolfsburg en Hannover 1,8 miljoen T1’s. De Transporter Typ 1 die ook wel bekend staat als Bulli, was één van de allereerste campers op de markt.

Praat mee

Praat mee: Legoland in Zuid-Limburg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht