ACSI FreeLife

Menu

Kamperen op een drijvend eiland

Kamperen op een drijvend eiland, het kan bij camping De Oude Molen in Groesbeek. Het eiland én het huisje is helemaal gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, beter bekend als piepschuim.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
image 4870573

De vakantiewoning van geëxpandeerd polystyreen (EPS) bestaat voor 98% uit lucht en heeft daardoor een hoge isolatiewaarde. De wanden van de vakantiewoning zijn 50cm dik en de ramen zijn voorzien van driedubbel glas. Dit geheel zorgt ervoor dat er niet of nauwelijks verwarming gebruikt hoeft te worden.

Een week zelfvoorzienend

Voor het energieverbruik van huishoudelijke apparatuur liggen er zonnepanelen op het dak en staat er een kleine windmolen naast de Lotus vakantiewoning. Onder de Lotus ligt een grote watertank en een vuilwater/composttank. Alles gecombineerd zorgt ervoor dat de Lotus vakantiewoning één week zelfvoorzienend is. Dit houdt in dat er geen aansluitingen vanaf de wal nodig zijn om heerlijk te genieten van de omgeving.

Bewust van energieverbruik

De vakantiewoning is 10 bij 6 meter en heeft een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en een badkamer. Voor vier personen is deze vakantiewoning een unieke beleving. Een belangrijk aspect van de vakantiewoning is de beleving en de bewustwording van de natuur. Mede door het energiedisplay in de woonkamer wordt men bewust gemaakt van het energieverbruik van een gezin. Dit alles vind je in een vijver bij Camping de Oude Molen in Groesbeek.

Drijvende Eilanden

Stichting Drijvende Eilanden uit het Gelderse Aerdt was verantwoordelijk voor de bouw. De stichting heeft als doel om middels het bouwen van drijvende eilanden (en inmiddels dus ook eilanden met recreatiewoningen erop) werk te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wil de stichting deze drijvende eilanden gebruiken om innovatieve ideeën uit te proberen en te experimenteren op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Praat mee

Praat mee: Kamperen op een drijvend eiland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht