ACSI FreeLife

Menu

Kamperen op de Veluwe

Bij RCN camping de Jagerstee ben je midden in de natuur op de Veluwe. Niet alleen eekhoorns en zwijnen, ook veel herten en reeën worden dikwijls rondom de camping gezien.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Parkmanager Wouter van Reeven: “Als je hier woont, zoals ik, raak je zelfs daar gewend aan. Maar de kampeerders herinneren me er aan hoe bijzonder het eigenlijk is.” Met de fiets of te voet kun je vanuit de camping alle kanten op. En op de dierengeluiden en het ruisen van de bomen in de wind na is het hier stil. Wouter: “Zelfs midden in het hoogseizoen is het hier ’s avonds rond een uurtje of 22:00 stil. Mensen komen hier echt voor de natuurbeleving. Die is hier optimaal.”

Eenvoudig te bereiken

Hoewel de camping midden in de natuur ligt, is hij vanuit alle delen van het land vrij eenvoudig te bereiken. De snelwegen de A50 en A28 brengen je tot zo’n 10 minuten rijden van de camping in het Gelderse Epe. Alleen een paar provinciale wegen hoef je nog te nemen en je bent op het park aangekomen. Mijn navigatie leidt me zelfs over een onverharde weg waardoor ik me helemaal in de wildernis waan. Maar dat overkomt je met een speciale camper- caravannavigatie gelukkig niet.

Gemengde plaatsen

De 350 toerplaatsen en 200 vaste jaarplaatsen vind je door elkaar. Wouter: “Zo vindt er een leuke wisselwerking plaats tussen de verschillende kampeerders. Hierdoor krijg je een andere sfeer dan wanneer je seizoenskampeerders allemaal samen op een veld zet.” Zeven kampeerplaatsen zijn heel aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen: deze hebben een eigen boomhut. De houten hut is niet bedoeld om in te overnachten, maar wel om naar hartenlust in te spelen.

Sport en spel op de Veluwe

De animatie en sportvoorzieningen vind je bij de entree. Hier ligt het buitenzwembad, speeltuin, midgetgolf, de recreatiezaal en verschillende sportvelden. In de weekenden en in de schoolvakanties is er animatie. In het sfeervolle openluchttheater zijn in de zomer concerten en voorstellingen tussen de bomen.

Bij de animatie gaat het niet alleen om kinderactiviteiten, buiten het hoogseizoen worden er ook voor volwassenen veel activiteiten georganiseerd. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan wandelingen met de boswachter.”

In de 2-2015 editie van ACSI FreeLife magazine lees je het uitgebreide campingrapport van RCN de Jagerstee.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen op de Veluwe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation