ACSI FreeLife

Menu

Kamperen is de hoofdact op Tentstock

Een stralend zonnetje, vers gras, tenten, caravans, campers, goed eten. Tentstock – dat plaatsvindt van 4 tot 6 juli – belooft een mooi festival te worden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De festivals vliegen je om de oren in deze tijd van het jaar. Waar meestal gekampeerd wordt tijdens een festival is bij Tenstock het kamperen juist de hoofdact van het festival. Wat er verder staat te gebeuren is nog een verrassing.

Kamperen; hip en ludiek

De organisatie van Tentstock wil het kamperen weer hip maken en doet dat op een ludieke manier. Drie dagen kamperen op Buitenplaats Koningsweg in Arnhem, op de Veluwe. Een voormalig militair terrein dat normaal afgesloten is voor bezoekers. Je vindt op dit terrein nog loopgraven, bunkers en kazernes. Die vormen het decor voor bijvoorbeeld dichters, acteurs en muzikanten.

Zelfs de kampeermiddelen worden als podium gebruikt. Op de Facebook pagina van Tenstock kwam een foto voorbij waarop de zijwand van een caravan is uitgezaagd. Op de checklist van wat je mee moet nemen zet de organisatie: paracetamol, snorrepoetsers, aftersun, trui, waterschoenen en ducttape. Eigen instrumenten mag je ook meenemen.

Muziek, literatuur, theater en kunst

Kamperen is even niets hoeven en ontspannen, dat is het uitgangspunt van het Tentstock. Geen to-do-lijsten, geen deadlines en geen stress. Tentstock wil de bezoekers verrassen met muziek, literatuur, theater en kunst op de camping. ’s Avonds is er uiteraard een kampvuur en wie daarna nog wil dansen kan terecht in de campingdisco.

Tent, caravan of camper

De meeste Tentstock-bezoekers komen met een tent, maar je mag ook kamperen met een caravan of camper. Ook kinderen zijn van harte welkom. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Er zijn nog kaarten voor het hele weekend beschikbaar. Ze kosten € 35. Als toerist kun je ook een dagje langskomen op zondag. Daarvoor betaal je € 15. Voor de wedstrijd Nederland-Costa Rica wordt de camping even omgetoverd tot een oranje camping.

ACSI FreeLife redacteur Katinka Schippers is ook aanwezig tijdens het festival en laat zich onderdompelen in de sfeer. Volgende week lees je haar verslag.

Praat mee

Praat mee: Kamperen is de hoofdact op Tentstock

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation