ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in een kunstwerk

UrbanCampsite is niet zomaar een camping, maar een ontmoetingsplaats waar kunst en kamperen samen komen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
10991277 352958891570980 3257365330839840775 n

De zandvlakte van IJburg wordt in de maanden juni, juli en augustus omgetoverd tot een openluchttentoonstelling, bestaande uit veertien kunstwerken waarin je kunt overnachten.

Wat is UrbanCampsite?

Het unieke aan de kunstwerken is dat je erin kunt overnachten. De tentoonstelling functioneert dus ook als tijdelijke camping. UrbanCampsite wil laten zien dat zelfs de meest afgelegen plek een spannende dimensie kan krijgen.

Deze gelaagdheid is ook te zien in de kunstwerken. Slapen in kunstwerken zou volgens UrbanCampsite de gebruikelijke afstand tussen bezoeker en kunstwerk wegnemen en de deur openen naar een nieuwe kijk op de kunstwerken. Naast tentoonstelling en tijdelijke camping, is UrbanCampsite ook een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, toeristen, dagjesmensen, ontwerpers, kunstenaars en kinderen.

Centrumeiland

De eerste editie van werd gehouden op Camping Vliegenbos en was een groot succes. De tentoonstelling trok veel nationale en internationale gasten. Deze zomer strijkt het festival neer op het  uiterste puntje van Centrumeiland, het nieuwste deel van IJburg, Amsterdam. Dit eiland wordt omringd door het IJmeer en heeft uitzicht op Pampus, Durgerdam, het Markermeer en Flevoland. De camping ligt vlak naast het hippe stadstrand van Amsterdam, Blijburg.

Bijzondere slaapplaatsen

De kunstwerken zijn voornamelijk samengesteld uit restmaterialen, die door de meeste mensen als afval zullen worden beschouwd.  Alle objecten zijn voorzien van een comfortabel bed, dat bij aankomst netjes voor je opgemaakt is. UrbanCampsite biedt gasten alle voorzieningen die er op een traditionele camping ook zijn.

Wil je een overnachting reserveren? Stuur dan een mail.

Foto: facebook.com/urbancampsite

Praat mee

Praat mee: Kamperen in een kunstwerk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht